i2D
Image default
Beauty en verzorging

Botox

Botulinetoxine is een stof die door de botuline bacteriën wordt geproduceerd en vaak wordt toegepast in de medische en cosmetische industrie. De stof is veel bekender onder de merknaam Botox en kan gericht zenuwcellen in ons lichaam verlammen of laten ontspannen. Het is dan ook niet heel gek dat de stof wordt ingezet bij een rimpelbehandeling met Botox. Dit is niet de enige toepassing, naast de cosmetische industrie maakt ook de medische er gebruik van als middel tegen aandoeningen met een verhoogde spieractiviteit. Aandoeningen kunnen zijn: spasticiteit, dystonie of hyperhidrose. Ook schijnt Botox te helpen tegen constante migraine.

Botox wordt het meest toegepast in de cosmetische industrie. Rimpels worden snel, gemakkelijk en relatief goedkoop verwijderd door gebruik te maken van Botox fillers. De stof selecteert spieren en verslapt deze gericht. Door de verslapte spieren kan de bovenliggende huid ontspannen en oogt deze dus jonger en strakker. Er zit dus een lineair verband tussen overmatige spieractiviteit en rimpels. Neemt de een af zal de ander ook afnemen. Je kan eens per 3 maanden een Botox behandeling ondergaan, maar het effect van een behandeling houd ongeveer 6 maanden aan. Het is in Nederland verplicht om een Botox behandeling door een gecertificeerd arts uit te laten voeren. Toch zal je lokale huisarts niet zo snel een Botox behandeling aanbieden. Vaak kan je voor een Botox behandeling terecht bij één van de vele privéklinieken in Nederland. Ook kan het gebeuren dat de artsen bij klanten thuiskomen op zo geheten Botox party’s. Deze party’s zijn te vergelijken met de welbekende Tupperware party’s maar in plaats van bakjes worden er Botox behandelingen verkocht. Deze zijn namelijk eenvoudig, goedkoop en snel toe te passen.

Botox kent niet alleen een cosmetische toepassing, de stof kan namelijk ook een zeer sterke therapeutische werking hebben. Migraine is een verschrikkelijke ziekte met een hoop slachtoffers in onze westerse wereld. De hoofdpijn kan natuurlijk veel verschillende oorzaken hebben maar in veel gevallen spelen factoren zoals stres, spanning en lensstijl een grote rol bij het veroorzaken van de hoofdpijn. Wetenschappers raden daarom iets nieuws aan: gebruik Botox tegen hoofdpijn. Botox zal er voor zorgen dat de overspannen spieren weer hun rust pakken en waardoor de hoofdpijn zal afnemen.

http://faceland.nl/