i2D
Image default
Beauty en verzorging

Schenk dagelijks aandacht aan je haar met Wave Nouveau

Verbeteren de huismiddeltjes of DIY’s je haarkwaliteit niet? Dan is het tijd om uw haar verzorgingsroutine te herontwerpen. Net als uw huid, heeft ook uw haar een routine nodig. Door een goede haar verzorgingsroutine te volgen die is afgestemd op uw haartype en behoeften, houdt u uw haar en hoofdhuid gezond. Bekijk hier Wave Nouveau.

De juiste haarverzorgingsroutine zorgt ervoor dat uw haar er gezond uitziet en aanvoelt. Het gebrek aan een goede haarverzorgingsroutine kan uw haar beschadigen of de conditie ervan verslechteren.

U moet uw haartextuur begrijpen om de ideale haarverzorgingsroutine voor uw haartype te vinden. Er zijn vier haartypes – krullend, steil, golvend, en kinky. Laten we ze eens allemaal in detail bekijken.

Verschillende haartypes

Steil haar is het sterkste van de vier haartypes en heeft een glanzend uiterlijk.

Golvend haar heeft een lichte krul naar de haarpunten toe, terwijl de rest er steil uitziet.

Krullend haar is dik en is gevoelig voor pluis en droogheid.

Kinky haar heeft de strakste krullen met een fijne of grove textuur. Dit haartype is het meest breekbare van de vier. Nu u een idee hebt over de verschillende haartypes, kunt u in de volgende sectie enkele haarverzorgingstips bekijken.

Steil haar

Steil haar is gemakkelijk te verzorgen, maar dat betekent niet dat u op de verzorging mag beknibbelen. Bij steil haar gaan de natuurlijke oliën van de hoofdhuid gelijkmatig over de lengte van uw haar. Daarom moet je bij je dagelijkse haarverzorging rekening houden met de neiging van steil haar om plat te vallen en er vettig uit te zien.

Hoe te wassen

Was je haar bij voorkeur met een sulfaatvrije shampoo om vettigheid of vetheid te voorkomen. Shampoos met sulfaten worden over het algemeen gebruikt voor vet haar. Beperk het wassen van uw haar tot eens in de 2-3 dagen.

Hoe te verzorgen

Gebruik een conditioner met kokosnoot- en arganolie die uw haar hydrateren en voeden. Breng de conditioner niet op uw hoofdhuid aan, want dat kan zich ophopen en uw haar vet en plat maken. Breng het in plaats daarvan aan vanaf de haaraanzet tot aan de haarpunten.

Gebruik een volumegevende mousse om te voorkomen dat steil haar plat valt en er slap uitziet. Breng een dot volume mousse aan op vochtig haar alvorens het te föhnen of te air föhnen.

Een ander punt van zorg is dat het haar te glad en glibberig kan worden om goed gestyled te worden – vlechten ontrafelen en paardenstaarten hangen naar beneden. Om dit tegen te gaan, kun je een texturiserende spray gebruiken om textuur toe te voegen en je haar vast te houden.

Golvend haar

Golvend haar kan makkelijk of moeilijk te stylen zijn, afhankelijk van hoe je het verzorgt. Dit haartype, dat noch krullend noch steil is, heeft speciale verzorging nodig omdat het vettig kan worden aan de hoofdhuid en droog aan de uiteinden.

Was golvend haar elke 3-4 dagen om het schoon en gezond te houden.

Droog je haar met een microvezel handdoek (Koop het hier!) om pluizen te voorkomen.

Hoe te verzorgen

Conditioneer je haar na het wassen om definitie aan je golven te geven.

Masseer uw haar met kokosnoot-, olijf- of pompoenzaadolie een uur voordat u uw haar wast of laat het een nacht inwerken. Pompoenolie is heilzaam bij de behandeling van milde tot matige alopecia androgenetica. Kokosolie dringt door in het haar en vermindert het proteïne verlies bij gebruik voor en na het wassen van het haar. Olijfolie helpt bij de behandeling van verschillende haar- en hoofdhuidproblemen.

De felle zon en wind kunnen je golvende haar beschadigen en gespleten haarpunten veroorzaken. Breng jojoba-olie aan op de haarpunten en laat het een nachtje zitten om vocht in te sluiten en je haar gezond te maken. Bekijk hier de producten van Ecostyler.

http://123hair.nl