i2D
Artikel Portaal

4 Marketing tips bij een webshop starten

Met het online winkel platform Shoptrader kan iedereen een eigen webshop starten, jij ook! Houd er wel rekening mee dat een webshop starten pas de eerste stap is naar succesvol ondernemen. Je moet ervoor zorgen dat jouw website wordt gevonden en bezocht. Je moet de bezoekers ook overhalen producten te bestellen. Hier zijn 4 marketing tips bij een webshop starten waar je veel voordeel uit kunt halen!

 

1. Maak een aantrekkelijke winkel online

Zorg dat de webshop er verzorgd en overzichtelijk uitziet. Net zoals een winkel netjes met schappen is ingedeeld moet je de webshop ook netjes op orde maken. Door met een standaard layout te beginnen kun je snel in Shoptrader een webshop starten.

 

2. Zorg dat jouw webshop gevonden wordt

Je hebt zojuist een leuke webshop Ingericht, nu wil je dat mensen via Google of Bing jouw winkeltje kunnen vinden. Dat kan door SEO toe te passen. Met Search Engine Optimization zorg je ervoor dat zoekmachines jouw webshop kunnen vinden, en daarmee klanten ook jouw webwinkel zien in de resultaten.

 

3. Schrijf een blog en stuur nieuwsbrieven

Zorg dat jouw webshop actief blijft door een blog bij te houden met interessante berichten. In Shoptrader wordt er automatisch een blog pagina ingesteld. Je kunt daarnaast een mailing lijst samenstellen en een nieuwsbrief uitsturen. Daar vermeld je lopende acties en link je naar die handige blog artikelen.

 

4. Promotie op social media sites

Als jij aanbiedingen hebt of tijdelijke acties onder de aandacht wilt brengen moet je deze ook promoten via Facebook, Twitter en eventueel andere social media sites als Pinterest en Snapchat. Zorg er wel voor dat jouw promotie ook waarde heeft voor de ontvanger, alleen reclame maken kan averechts werken.

 

Een webshop starten is slechts het begin

Houd er rekening mee dat na het inrichten van de website het echte werk pas van start gaat. Actief jouw webwinkel promoten is een zeer belangrijk onderdeel van het succes. Het is overigens ook een leuke manier van contact leggen en communiceren met jouw klanten. De software van Shoptrader maakt het erg eenvoudig om jouw marketing en promotie op orde te krijgen.

https://www.shoptrader.nl/

Comments are closed.