i2D
Image default
Tweewielers

Nieuw kettingslot aanschaffen

Een nieuw kettingslot aanschaffen is af en toe nodig. Wanneer je scooter al een aantal jaren voorzien is van hetzelfde kettingslot, dan kan dit kettingslot minder betrouwbaar zijn geworden in de jaren.

 

Een kettingslot staat continu blootgesteld aan verschillende weersinvloeden, waardoor het kan zijn dat de ketting na een aantal jaren last gaat krijgen van slijtage, wat hem minder betrouwbaar maakt en er zelfs voor kan zorgen dat je scooter een stuk minder beveiligd is.

 

Natuurlijk is het belangrijkste doel van een goed kettingslot het beveiligen van je scooter tegen diefstal, daarom is het dan ook belangrijk om tijdig het slot te vervangen en dus een nieuw kettingslot aan te schaffen.

 

Waar een kettingslot aanschaffen

Een kettingslot aanschaffen kan bij verschillende winkels, je kunt langsgaan bij een scooterzaak in de buurt die je ook kan adviseren over welk slot je het beste kan pakken, maar je kan natuurlijk ook gewoon op het internet kijken!

 

Online vind je tegenwoordig een groot aantal webwinkels die scooters verkopen en ook accessoires. Een aantal jaren geleden hadden we ons dit nog niet kunnen bedenken, maar zo makkelijk is het tegenwoordig.

 

Naast het feit dat je online makkelijk een kettingslot kan vinden en aanschaffen zijn de prijzen vaak ook nog een stuk lager, je betaalt dus minder en krijgt precies hetzelfde slot als bij je lokale scooterzaak!

 

Veel mensen willen tegenwoordig dan ook online een kettingslot aanschaffen, dit is vaak makkelijker, sneller en ook nog eens goedkoper!

 

Kettingslot aanschaffen – waar moet je rekening mee houden

Ga je een kettingslot aanschaffen, dan zijn er een paar zaken waar je rekening mee moet houden, zo moet het kettingslot van een degelijke kwaliteit zijn en is natuurlijk ook de prijs belangrijk.

 

Een goed kettingslot heeft de juiste lengte, is gegalvaniseerd en daarnaast bij voorkeur ook nog beschermd met een bedekking aan de buitenkant, natuurlijk komt daarna het slot waarbij het belangrijk is dat deze niet eenvoudig te kraken is, een goed ART-slot kan hier de uitkomst bieden, het kost misschien wel iets meer maar het verkleint de kans op diefstal aanzienlijk!

 

Veel succes met het aanschaffen van een goed kettingslot, ik hoop dat we je met dit artikel hebben kunnen helpen om je keuze wat makkelijker te maken!