i2D
Artikel Portaal

Verkeersboetes. Hoe zit dat nou echt?

De boetes die worden uitgedeeld in het verkeer worden steeds hoger. Te hard rijden loopt al gauw flink op in de prijs. Niet gek natuurlijk, hard rijden is ook gewoon erg gevaarlijk. Er worden vaak ongelukken veroorzaakt door mensen die te hard rijden. Het is ook nergens voor nodig. Op je bestemming aan komen lukt toch wel. Ben je te laat op je werk? Dan moet je voortaan eerder weg gaan. Als je onderweg een ongeluk maakt, ben je alleen maar nog langer onderweg, als je al aan komt… Want dat is natuurlijk nog maar de vraag.

Ook het spelen met mobiele telefoons tijdens het rijden is nog steeds een groot probleem. Mensen zien hier vaak het gevaar niet van in en kunnen het dan ook niet laten om tijdens het rijden nog even dat laatste WhatsApp-je te sturen. Ook de boete hiervoor is erg hoog. Dit is logisch, want het is ronduit gevaarlijk. Je bent namelijk afgeleid waardoor je bepaalde dingen niet snel genoeg in de gaten hebt. De meeste ongelukken worden ook veroorzaakt door mensen die afgeleid zijn en dan is zo’n mobieltje toch wel een grote stoorzender. Er zijn niet voor niets reclames op tv om gebruik van mobiele telefoons achter het stuur tegen te gaan.

Toch vinden sommige mensen het belachelijk dat de boetes zo hoog zijn. ‘Het is alleen maar geld trekken’. Maar is het niet jouw eigen verantwoordelijkheid om je aan de regels te houden? Het is overal zo dat als je je niet aan de regels houdt, er consequenties aan zitten. Waarom zou dat in het verkeer dan anders zijn? En hoe meer mensen de regels niet naleven, hoe meer en hoe erger de consequenties. Onthoud dat het niet alleen om de veiligheid van een ander gaat, maar ook om die van jezelf. Wil je meer weten over de verkeersregels? Bel dan voor contact met Rijschool Motion Almere

Comments are closed.