i2D
Artikel Portaal

Een bestelbus leasen of kopen

Als je vaak spullen moet vervoeren, bijvoorbeeld als vertegenwoordiger of als schilder, dan kan het handig zijn om een bestelbus te hebben. Een bestelbus biedt immers voldoende ruimte om al je materialen mee te kunnen nemen, zodat je zonder problemen en met de juiste spullen bij afspraken en klanten komt. Maar wat is nu beter: een bestelbus leasen of kopen? Om daar antwoord op te kunnen geven, is het goed om te weten wat het leasen van een bestelbus nu precies inhoudt. Wat kun je verwachten van de leasemaatschappij en wat wordt er eigenlijk van jou verwacht? 

Overeenkomst met een leasemaatschappij

Een bestelbus leasen betekent dat je een overeenkomst aangaat met een leasemaatschappij. Daar zijn er verschillende van, dus het kan geen kwaad om de voorwaarden van verschillende maatschappijen eerst met elkaar te vergelijken. Als je eenmaal een leasemaatschappij hebt gekozen, dan wordt er een leasecontract opgesteld. Daarin wordt vastgelegd welke afspraken er zijn gemaakt. Er staat bijvoorbeeld in welke auto de leasemaatschappij aan jou in bruikleen geeft en welk vast maandbedrag jij in ruil daarvoor moet betalen. Ook staat er in het contract hoe het geregeld is met onderhoud en alle andere kosten die bij het gebruik van een auto horen.

Onverwachte kosten bij zakelijk leasen 

Zo horen bij een auto vaste lasten, zoals de belasting en verzekering, maar er zijn ook altijd onverwachte kosten, bijvoorbeeld wanneer je pech krijgt en de auto opeens naar de garage moet. In de meeste gevallen worden al deze kosten door de leasemaatschappij betaald, maar soms geldt er wel een eigen risico. Ook de voorwaarden rondom brandstofgebruik kunnen variëren. Soms is de leaseprijs inclusief alle brandstof, en in andere gevallen is het inclusief tot een bepaalde grens. Leasen biedt dus veel financiële zekerheid. Eén van de grootste voordelen van een bestelbus leasen is echter dat je de wagen niet zelf hoeft aan te schaffen.

https://www.zakelijkautoleasen.nl/

Comments are closed.