i2D
Image default
Auto

Op zoek naar een bedrijfsauto? Wat dacht je van leasen?

Ford Transit Connect lease bij operational lease auto 

Als je een bedrijfsauto wilt aanschaffen, zie je misschien wel op tegen het hoge bedrag dat je in één keer neer moet leggen voor een auto. Ben je eenmaal eigenaar van een auto, dan heb je natuurlijk te maken met de vaste lasten daarvan, maar je kunt ook nog eens voor onverwachte uitgaven komen te staan als er iets kapot gaat, of wanneer je onderhoud moet laten uitvoeren. Je kunt beide bezwaren ondervangen door te kiezen voor een leaseauto. Daarbij elimineer je ten eerste de hoge aanschafkosten, en je weet ten tweede wat je elke maand kwijt bent aan de lasten van je auto.

Wat zit er in een leasecontract?

De vorm van leasen die bij auto’s het bekendst is, is operational lease of operationele leasing. Daarin worden dan weer verschillende soorten onderscheiden, van full operational lease waarbij alle kosten in de maandtermijnen inbegrepen zijn, tot netto operational lease waarbij alleen een deel van de kosten via het maandbedrag gedekt wordt en zaken als onderhoud en reparaties, winterbanden enzovoort voor eigen rekening komen. Het is dus altijd belangrijk goed te kijken wat er precies wel en niet in de maandelijks te betalen termijnen inbegrepen is, en leasemaatschappijen onderling zorgvuldig te vergelijken.

Voor elk wat wils

Tegenwoordig is er een oneindig aantal typen auto’s beschikbaar bij leasemaatschappijen. Heb je een timmermans- of loodgietersbedrijf of moet je vaak pakketten van bescheiden afmetingen bezorgen? Met bijvoorbeeld de Ford Transit Connect lease je een handige compacte bestelauto. Moet je grotere artikelen vervoeren of heb je een hondenuitlaatservice? De Ford Transit Custom is de grotere broer van de Connect, een royaal bemeten bestelbus. Werk je in de financiële dienstverlening of de IT en zoek je vooral een representatieve auto? Dan kun je bijvoorbeeld eens kijken naar een Focus of Mondeo.

https://www.operationalleaseautozakelijk.nl/