i2D
Image default
Cadeau

Nieuwe ontwikkelingen op het vlak van 3d tekenen

Het 3-dimensionaal tekenen met een 3dprinterpen heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt. En dan te bedenken dat deze pen nog maar enkele jaren geleden op de markt is gebracht. Door de techniek in een 3d printer te vereenvoudigen en deze in een pen te monteren, ontstond de 3d pen. Een rage, maar ook een blijver. Want heel veel mensen werken inmiddels met een 3d pen, zowel beroepsmatig als hobbymatig. Er worden ware kunstobjecten gemaakt met deze techniek en het is ook nog eens heel leuk om te doen.

Beroepsmatig gebruik van de 3d pen

Dat de pen niet alleen maar een leuk hobby artikel is, weten we inmiddels ook. Het begon bij monteurs die kleine reparaties konden verrichten aan plastic onderdelen van een apparaat. Hierdoor konden ze storingen snel oplossen zonder dat er eerst gewacht moest worden op bestelde onderdelen. Praktisch alles wat van plastic is gemaakt, kan worden gerepareerd met een 3d printerpen. Dat dit artikel inmiddels in menig gereedschapstas zit, is dus geen verrassing. Zeker nu er pennen op een powerbank aangesloten kunnen worden, zodat het ontbreken van stroom geen probleem meer oplevert. En wat te denken van de nauwkeurigheid van de huidige 3d pen!

Van dik naar smal

De grootste ontwikkeling van de 3d pen is eigenlijk wel het design. De eerste ontwerpen bestaan uit dikke 3d pennen die nou niet bepaald lekker in de hand lagen. Omdat het tekenen met een 3d pen ook favoriet is bij kinderen, was dat best een probleem. Kleine kinderhandjes hadden weinig grip op het dikke apparaat. Maar ook dat behoort tot de verleden tijd. Inmiddels zijn de nieuwe 3d pennen zelfs verkrijgbaar in smalle uitvoeringen die een normale inktpen benaderen. Alhoewel deze pennen een stuk duurder zijn, worden ze graag gebruikt door architecten, kunstenaars en technici.