i2D
Image default
Auto's en Motoren

Het belang van no-claimkorting

Wat is no-claim?

Ben je op zoek naar een gepaste autoverzekering? Dan krijg je allerlei begrippen voorgeschoteld. Deze begrippen zijn lang niet altijd even duidelijk en maken het je extra moeilijk in je uiteindelijke keuze. Zo kom je bij heel wat verzekeringen ongetwijfeld de term ‘no-claim’ tegen. Maar wat is dit nu precies en hoe doorslaggevend is deze factor wanneer je start met autoverzekeringen vergelijken? De term verklapt het eigenlijk zelf al een beetje. Het uitgangspunt is eenvoudig. Ieder jaar dat je geen schade claimt bij je verzekeringsmakelaar krijg je een bepaald percentage aan korting op je premie. De no-claimkorting wordt bepaald aan de hand van je schadevrije jaren. Meld je toch schade dan lever je een deel van je schadevrije jaren in en betaal je weer wat extra voor je premie.

 

Welke schade wordt meegerekend?

In principe is zowat alle schade die je aangeeft van invloed op je schadevrije jaren. Het kan daarom handig zijn om kleine schade die je hebt opgelopen zelf te vergoeden. Zonder tussenkomst van je verzekeringsmakelaar behoud je immers je schadevrije jaren en dus ook je no-claim korting. Een uitzondering op de regel is wanneer je schade hebt door toedoen van een tegenpartij. Kun je deze op de tegenpartij verhalen dan ben je uiteraard niet degene die de schade veroorzaakte en heeft dit ook geen gevolgen voor je schadevrije jaren.

 

Vergelijken en claimen

Een korting is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Zeker wanneer we het hebben over een aanzienlijk percentage. Helaas geldt er geen algemene regelgeving en hanteert iedere verzekeringsmaatschappij een eigen bonus-malussysteem. Hierdoor kan het zijn dat je bij de ene maatschappij kan rekenen op hogere no-claimkortingen dan bij de andere. Het is dus aangewezen goed alle autoverzekeringen te  vergelijken en hierbij de no-claimkorting in je achterhoofd te houden. Zo kun je bij een Nationale Nederlanden autoverzekering bijvoorbeeld een korting verkrijgen die oploopt tot 85%. Dat is natuurlijk een percentage dat een doorslaggevende factor kan zijn bij je keuze. Hoe dan ook loont het vast en zeker de moeite de verschillende maatschappijen goed te vergelijken. Wil je snel en gemakkelijk een autoverzekering vergelijken?  Autoverzekering.nl is alvast een handig online platform waar je snel een onafhankelijk vergelijk maakt. Zo weet je meteen welke verzekering het best bij je noden en wensen aansluit.

http://autoverzekering.nl