i2D
Image default
Adverteren

De voordelen van online salarisadministratie.

Sinds de oprichting van de eerste vakbonden en bedrijven is het al van groot belang dat ook de administratie van zowel de uren als het salaris werd bijgehouden. Toen moesten de meeste bedrijven dit zelf nog doen, maar vandaag de dag zijn er veel meer mogelijkheden voor een bedrijf op het gebied van salarisverwerking en – administratie.

Een van deze mogelijkheden is het gebruik maken van online salarisadministratie. Maar wat houdt salarisadministratie precies in en waarom zou men hiervoor moeten kiezen? Allereerst is het handig om het nut en de betekenis van salarisadministratie te achterhalen. Salarisadministratie houdt simpelweg in het berekenen van het bruto en netto loon, het controleren (en opstellen) van de salarisstroken en het verwerken van (eventuele) aanpassingen / beslagleggingen van iedere werknemer als individu. Binnen salarisadministratie zijn nog veel verschillende werkzaamheden. Enkele werkzaamheden binnen salarisadministratie zijn: Advieswerkzaamheden, acquisitie, relatiebeheer, systeemonderhoud, reguliere salarisverwerking, periodieke controles en facturatie. Dit zijn aardig veel werkzaamheden waar een bedrijf mee te maken krijgt indien het de salarisadministratie in eigen beheer houdt. Tevens kost het veel tijd voor de mensen die zich hiermee bezig zullen houden. Het is in de meeste gevallen dus handiger om te kiezen voor uitbesteding van de salarisadministratie.

Nu het duidelijk is wat salarisadministratie precies is en inhoudt, is het handig om verder te kijken en te verduidelijken waarom het een slimme keuze is om te kiezen voor online salarisadministratie. Enkele voordelen van online salarisadministratie zijn:

–          Geen aanschaf van speciale software (de administratie wordt bijgehouden op een special portal op internet)

–          U hoeft zich geen zorgen te maken om updates. (er wordt geen gebruik gemaakt van een aparte software en daardoor kan deze dus ook niet verouderen)

–          Back-up in het geval van vragen of calamiteiten (er wordt regelmatig een back-up gemaakt van uw gegevens, mochten deze verloren gaan)

–          Altijd en overal inzicht in uw salarisadministratie

–          Per gebruiker kunt u verschillende rechten instellen en vrijgeven

http://www.cbbs.nl