i2D
Image default
Adverteren

Reorganisatie op uw werk, wat nu?

Een reorganisatie is een verandering in of van een bedrijf/ onderneming / organisatie. Er zijn verschillende vormen van reorganisatie in een bedrijf. Reorganisaties zijn over het algemeen slechts tijdelijk en dit is ook precies de reden dat veel bedrijven niet weten hoe ze een reorganisatie het beste kunnen aanpakken. Kunt u als werknemer hier misschien iets aan veranderen? Lees hier meer.

Het belangrijkste is dat het bedrijf de reden van de reorganisatie onder de aandacht brengt. Meestal zijn de economische omstandigheden, kwaliteitsdrijfveren of een veranderende markt de aanleiding voor een reorganisatie.  De verschillende doeleinden van een reorganisatie zijn:

–          Het opnieuw formuleren van diverse functies.

–          Werknemers krijgen tijdelijk ander werk tot er een nieuwe functie vrijkomt.

–          Er worden werknemers overbodig verklaard en dus ontslagen.

–          Er doen zich complexe situaties voor op het gebied van juridische en/of organisatorische aspecten.

Indien een bedrijf een reorganisatie zowel succesvol als slim aanpakt, dan valt er veel winst te behalen. Echter kunnen bedrijven dit vaak niet alleen. Carrierepoort is een bedrijf dat gespecialiseerd is in reorganisaties van bedrijven en heeft hier veel ervaring mee. Carrierepoort helpt een bedrijf met een professionele aanpak voor de reorganisatie en het bedrijf bespaart hierdoor veel geld en tijd.

Door een professionele aanpak te gebruiken bij een reorganisatie zorgt u er voor dat het bedrijf de ‘onzichtbare’ gevolgen na een reorganisatie kan verminderen of zelfs halveren. Voorbeelden van deze ‘onzichtbare’ gevolgen zijn: Een daling in zowel de motivatie als de productiviteit van de werknemers. Dit resulteert namelijk weer in een lage betrokkenheid en een toename in (langdurig) ziekteverzuim.

Carrierepoort helpt een bedrijf d.m.v. 5 fases om de reorganisatie op die manier zo soepel en professioneel mogelijk te laten verlopen. Een ander bijkomend voordeel hiervan is dat er oog wordt gehouden voor de werknemers.

Mocht u meer willen weten over de 5 fases voor een succesvolle en professionele reorganisatie, kijk dan op de volgende website: http://carrierepoort.nl/reorganisatie

http://carrierepoort.nl