i2D
Image default
Beauty en verzorging

5 Tips om je Make-Up Kwasten Te Bewaren

Net zoals een kwalitatieve stijlborstel zijn make up kwasten ook erg belangrijke tools die je nodig hebt in je make-up assortiment. Van grote poeder borstels tot kleine eyeliner kwasten, je hebt ze eigenlijk allemaal nodig om je verschillende make-up looks te kunnen creëren.

Als je collectie make up kwasten begint te groeien zijn er een heleboel manieren om deze borstels op te slaan zodat ze langer meegaan en hun kwaliteit blijven behouden.

Hier zijn alvast 5 handige tips om je make-up kwasten langer te bewaren:

 

1. Zorg ervoor dat je kwasten steeds proper zijn

Het regelmatig schoonmaken van je borstels helpt hun kwaliteit te behouden. Dit helpt trouwens ook om infecties en allergieën te voorkomen. Nadat je je kwasten met water hebt uitgewassen laat je ze drogen. Je zet ze hiervoor rechtop met de haartjes naar beneden. Op die manier kan het water er makkelijk uitlopen en voorkom je het loskomen van de lijm die de haartjes bij elkaar houdt. Het laatste wat je wil is dat je borstelharen loskomen.

 

2. Bewaar ze in aparte bakjes

Als je een make-up koffer hebt dan is het eenvoudig om je verschillende kwasten in de bijhorende bakjes/vakjes op te bergen. Probeer je kwasten onder te verdelen in grootte en functie en bundel de bijhorende kwasten bij elkaar in je make-up koffer.

 

3. Kwasten die je niet vaak gebruikt bewaar je best apart

Als er make-up kwasten zijn die je niet vaak gebruikt dan sla je deze best apart op in je make-up koffer. Berg deze dus nooit op met andere (vaak gebruikte) kwasten zoals de kwasten voor oogschaduw, blush of lipstick. Deze kwasten kunnen makkelijk vlekken overbrengen. Ook al gebruik je bepaalde kwasten niet zo vaak, toch is het voor hygiënische redenen aangeraden om ook deze op regelmatige basis eens grondig te wassen of spoelen.

 

4. Leg je kwasten nooit in direct zonlicht

Make-up kwasten die blootgesteld worden aan zonlicht kunnen sneller verslijten en na een tijdje worden ze stug en ruw en zijn ze onbruikbaar. Bovendien is het ook niet raadzaam om je kwasten te bewaren in de badkamer. Vocht wordt snel geabsorbeerd in de vezels van je kwasten waardoor je kwasten een voedingsbodem worden voor bacteriën. Dit kan vervolgens tot infecties leiden. Bewaar je borstels dus steeds in een droge, vochtvrije ruimte op kamertemperatuur en vermijd direct contact met zonlicht!

 

5. Ga je op reis? Neem je kwasten dan mee in een roll-up zak

Een roll-up borstel zak kan makkelijk zijn om je favoriete kwasten mee te nemen als je op reis gaat. Ze hebben verschillende compartimenten in iedere grootte om elke kwast op te bergen. Je kan zo’n handige roll-up zak apart bestellen of vaak zijn deze ook inclusief als je een make-up kwasten set aankoopt.

Het zorg dragen voor je make-up kwasten zal hun levensduur aardig verlengen. Kwalitatieve make-up kwasten zijn op zich al niet goedkoop, dus zorg dat ze langer meegaan door ze regelmatig te wassen en droog te bewaren. Alleen op deze manier zal je ze jaren kunnen gebruik.