i2D
Image default
Auto

De voordelen van een auto leasen

VW Transporter lease bij bus leasen 

Veel mensen haken bij voorbaat al af wanneer ze het woord ‘leasen’ horen. Veel genoemde bezwaren zijn de hoge maandelijkse kosten, afgezet tegen de reële kosten als je zelf een auto koopt. In zekere zin is het ongeveer hetzelfde als de vraag of je liever een telefoonabonnement hebt met telefoon inbegrepen, of liever een sim-only waarbij je de telefoon zelf koopt. Natuurlijk kom je er vervolgens achter dat het laatste meestal goedkoper is. Toch is er wel een groot verschil tussen de telefoon en de auto. Bij een telefoonabonnement krijg je meestal geen nieuw toestel als deze kapot gaat, bij een auto ligt dat wat anders.

Wanneer je er bijvoorbeeld voor een bestelauto leasen, dan zitten vrijwel alle kosten in de prijs inbegrepen. Niet alleen de huur voor de auto, maar ook alle autoverzekeringen, wegenbelasting en vaak ook alle kilometers die je rijdt. Maar de echte reden waarom leasen interessant kan zijn is dat ook alle onderhoudskosten zijn inbegrepen. Rijdt er iemand tegen je auto aan, dan hoef je nergens druk om te maken. Het is namelijk niet jouw auto, het risico is voor de verhuurder. Natuurlijk ligt dat wat anders als je zelf besluit er een deuk in te rijden.

Leasen, bijvoorbeeld via een Peugeot partner lease, is vooral voordelig voor mensen die defensief willen rijden in een mooie nieuwe auto. Het probleem met nieuwe auto’s is namelijk dat ze een groot deel van hun waarde al kwijt zijn op het punt dat je de garage uit rijdt. Bij een leaseauto heb je daar geen last van. Ben je bovendien een zakelijke rijder, dan kun je alle zakelijke kosten aftrekken van de belasting. Zo ontstaat een groot voordeel. Rij je bovendien ook nog eens veel kilometers, dan is het extra aantrekkelijk om te leasen. De slijtage aan de auto is dan extra hoog en dan slaat de financiële balans al snel om naar het leasen

https://www.busleasen.com