i2D
Image default
Wijn

Chique wijnglazen tijdens een barbecue?

Het is weer barbecue tijd en heel Nederland steekt met veel plezier de bbq weer aan. De tafel wordt gedekt en natuurlijk is er tijd om een wijntje uit te zoeken. Bij een lekkere zwoele avond valt vooral Rosé of een witte wijn enorm in de smaak. Je loopt naar de kast met wijnglazen en dan sta je voor een keuze. Kies je voor chique wijnglazen gemaakt van kristalglas of kies je toch voor goedkope Action glazen om de tafel mee te dekken? Wij hebben het antwoord voor je klaarliggen.

 

Kies juist bij een barbecue voor chique wijnglazen.

 

Het klinkt misschien heel gek want er is niets chics aan een barbecue, maar toch kan je het beste wel voor kristalglas kiezen. Kristalglas heeft het vermogen om de tempratuur van buitenaf niet op de wijn te laten slaan. Tijdens een barbecue is het al snel warmer dan de 16 graden van je wijn. Een rosé of witte wijn is zelfs nog veel kouder en dat is absoluut geen succes in een warm wijnglas. Kies voor chique wijnglazen gemaakt van kristalglas en de warmte blijft uit de buurt. Nog een voordeel is dat geurtjes van buitenaf niet doordringen in de wijn. Tijdens een barbecue is de geur van kolen overheersend en deze rokerige smaak heb je liever niet aan je wijn.

 

Glitter en glamour mag best bij een barbecue.

 

Er zijn dus logistieke redenen om toch een paar dure wijnglazen tevoorschijn te houden, maar er zijn ook andere beweegredenen. De Nederlandse barbecue mag best wat meer glitter en glamour. Het gaat toch vooral om genieten? De Fransen maken er uiteraard een waar feestje van en serveren de lekkerste wijnen. Dit mag uiteraard alleen geschonken worden in luxe wijnglazen en die mogen best een beetje glinsteren. Vooral met het zonlicht van een ondergaande zon is het prachtig om een lichte glinstering in de wijnglazen te zien.

http://www.rode-wijnglazenshop.nl/wijnglazen