i2D
Image default
Gezondheid

Zwangerschapsmasker niet zwanger; Behandelingen

Zwangerschapsmasker niet zwanger; Behandelingen

Je hebt er misschien wel eens van gehoord: een zwangerschapsmasker. Bij een zwangerschapsmasker heb je last van donkere vlekken in het gezicht maar ook op je handen of hals. Dit wordt veroorzaakt door schommelingen in de hormonen progesteron en oestrogeen. Meestal gaan deze vlekken na de bevalling vanzelf weg, maar dit is niet altijd het geval. En misschien heb je wel een zwangerschapsmasker niet zwanger, wat helemaal vervelend kan zijn. Hoe dit nou precies zit en hoe je het zwangerschapsmasker verwijderen kunt zullen we nu bespreken.

Waar komt het vandaan?

De eerste manier is natuurlijk dat je zwanger was en nadat de vlekken na de bevalling niet zijn weggegaan. Dit komt niet vaak voor maar het is niet onmogelijk. Toch is dit nog enigszins logisch. Wat nou als je helemaal niet zwanger bent? Ook dan zijn er verschillende reden waarom jij melasma hebt

Zoals ik al noemde komt het krijgen van een zwangerschapsmasker door de schommelingen in hormonen, en dit kan ook door de pil veroorzaakt worden. Slik je dus de pil? Dan kan dit de reden zijn voor jouw pigmentvlekken

De laatste manier waardoor je zwangerschapsmasker niet zwanger kunt krijgen is door bepaalde medicijnen. Wanneer je niet helemaal goed reageert op bepaalde medicijnen kun je hier een zwangerschapsmasker aan over houden.

 

Zwangerschapsmasker verwijderen

Een zwangerschapsmasker is nog vervelender om te hebben wanneer je niet zwanger bent, en hierom hebben wij meerdere mogelijkheden om ervan af te komen

 

Een chemische peeling

Een chemische peeling kan jouw melasma verwijderen. Meestal worden hierbij fruitzuren gebruikt om het bovenste laagje huid weg te schrapen, dit laat schaafwonden achter. Maar zodra de huid weer geneest is hij egaal en vrij van vlekken. Bovendien zorgen de zuren er vaak voor dat de cellen geen nieuw pigment aan gaan maken. Wel zou ik dit eerst met een huidspecialiste of dokter bespreken, aangezien het een heftige behandeling kan zijn.

 

Een laserbehandeling

Een laser behandeling kan ook nog een uitkomst zijn. Bij deze behandeling wordt een laser gebruikt om al jouw pigmentcellen te verpulveren en de huid weer glad en licht te maken. Nu kan een laserbehandeling niet het terugkomen van de melasma voorkomen, en zal deze behandeling dus wel eens per jaar herhaald moeten worden meestal. Ook dit moet je eerst met een huidarts bespreken, want ook dit is geen lichte behandeling.

Je weet nu dat je jezelf in ieder geval geen zorgen hoeft te maken, want meestal kan een zwangerschap geen kwaad. Maar dit betekent niet dat het niet vervelend kan zijn. Gelukkig zijn er ook manieren om dit te voorkomen, of behandelen wanneer het kwaad al is geschied. Je kunt vandaag al beginnen, met het opsmeren van zonnebrand. Of je kunt een afspraak bij een huidarts maken om de mogelijkheden door te spreken. Er is altijd wel iets wat je kunt doen, want je wilt niet blijven zitten met die vervelende vlekken.

 

 

 

https://www.zwangerschapsmasker.nl/