i2D
Image default
Dienstverlening

Travertin vloer impregneren

Travertin vloer impregneren gebeurt om het te beschermen tegen vocht en vuil. Na het impregneren blijft het vloer een aantal jaar beschermt en gaat zo dus lang mee.

Wat is het?

Travertin is een van de oudste bouwmaterialen in Europa. Het werd al in door de Romeinen gebruikt voor het bouwen van ongelooflijke gebouwen. Veel van de bouwwerken dat van travertin gemaakt waren staan er nog steeds. De meeste bouwwerken die er nog staan zijn in Rome. Veel van de bouwwerken zijn helaas verloren gegaan. Dit komt niet door de travertin trouwens. De bouwwerken zijn vernietigd door vijanden van Rome na de val van de Romeinse Rijk anders zouden ze er nu nog waarschijnlijk staan.

De travertin vloer gaat dan ook levenslang mee. Het kan zelfs honderden jaren blijven liggen. Je moet het alleen wel goed onderhouden. Dit deden de Romeinen immers ook. Wat je zeker moet doen is travertin vloer impregneren. Door travertin vloer impregneren gaan er bepaald stoffen in de vloer zitten dat het beschermen. De belangrijkste stoffen dat vrijkomen in de vloer na travertin vloer impregneren zijn de waterafstotende en vuil afstotende stoffen. Er zitten ook andere stoffen in dat het mooier maken en het laten glanzen.

Op de volgende websites leer je meer over travertin vloer impregneren.