i2D
Image default
Bedrijven

Wat is de Piekerpoli?

Veel Nederlanders kampen dagelijks met het feit dat zij over een hoop dingen blijven malen in het hoofd. Dit constante malen, of piekeren, is niet goed voor de geestelijke gesteldheid van de mens. Omdat het de geest betreft, denken veel mensen vaak dat er hier geen behandeling voor is: je kunt dit immers niet oplossen door een pilletje of spuitje te nemen. Dit is echter niet het geval en een vaak gemaakte misvatting over psychologie.

Piekerpoli is een organisatie met meerdere vestigingen door het hele land. Deze organisatie heeft de deuren van haar eerste vestiging in 2015 geopend, en bezit ondertussen 9 vestigingen. Het streven van oprichtster Marleen Derks is om een landelijke dekking van klinieken te realiseren. De Piekerpoli werkt met methodes die per persoon zorgvuldig worden aangepast, omdat geen enkel geval hetzelfde is. Vaak zijn er overeenkomsten met andere patiënten, maar elk geval blijft uniek en dus is er een aparte aanpak voor nodig. De psycholoog amersfoort maakt gebruik van korte, analytische sessies in plaats van langdradige gesprekken. Op deze manier probeert de psycholoog het beste rendement te behalen bij de patiënt: je wilt immers zo snel mogelijk af zijn van het piekeren.

In 2014 zijn er enige veranderingen plaatsgevonden op het gebied van psychische gezondheidszorg. Behandeling bij psychologen amsterdam zijn in dit jaar voor een deel vergoed door de basisverzekering: een welkome verbetering. Wanneer je last hebt van psychische klachten, is het eigenlijk te gek voor woorden dat je hier nog geld voor moet betalen om er vanaf te komen. Gelukkig is de verzekering dus ten goede van patiënten met psychische klachten verbeterd.

Wanneer je twijfelt over het feit of je psychologische hulp nodig hebt, kun je bij bijna elke instantie een intake gesprek aangaan, geheel vrij van kosten. Op deze manier hoopt de kliniek eerder mensen te helpen met klachten.

https://piekerpoli.nl/