i2D
Image default
Aanbiedingen

Voordelen van wig kussens

Waarom zou u een wigkussen gebruiken? 7 Grote voordelen

Wat is een wigkussen?

Het wigkussen is een uniek type bedaccessoire. Het is een specifiek type kussen met een bepaalde vorm in de vorm van een wig. De ene rand is dun, terwijl de andere dikker en groter is en u helpt te liggen met een uitstekend comfortniveau.

Deze kussens zijn beroemd onder atleten, spelers en mensen die de gezondheidsvoordelen kennen of aandoeningen hebben waardoor ze deze kussens moeten gebruiken. Er wordt gezegd dat deze kussens het beste zijn bij de behandeling van sommige blessures en rugpijnen.

De laatste jaren zijn ze gemeengoed geworden onder de mensen, vooral in Amerika en Europa. Als u deze kussens onderzoekt, zult u ontdekken dat ze veel fysieke en gezondheidsvoordelen bieden. Daarom is het van belang dat u de beste wig kussen voor uw gezondheid kiest. 

Manieren om een wigkussen te gebruiken

Er zijn veel manieren om wigkussens te gebruiken, maar vier standaard opstellingen worden vaak gebruikt.

Zijslapers en rugslapers 

Gebruiken alleen de zachte helling voor zij- en rugslapen. De wig wordt horizontaal op de matras geplaatst om een helling te creëren die het bovenlichaam omhoog brengt, waardoor het comfortabel wordt voor de rest van het lichaam.

Onder de knieën

Als u verlichting wilt voor uw onderrug en de bloedsomloop in de benen, plaatst u een wigkussen onder uw knieën schuin van uw lichaam af.

Op uw schoot leggen

Dit helpt mensen die graag hun laptop in bed gebruiken of video’s streamen. De wig kan op de schoot worden gelegd voor een subtiele maar comfortabele helling.
Lichte helling rechtop voor achteroverleunen – Dit is meestal voor mensen die graag lezen of tv kijken in bed. U kunt het kussen verticaal tegen het hoofdeinde plaatsen. Het biedt een goede ondersteuning en een ergonomisch correcte hoek voor uw ruggengraat en rug.
U kunt verschillende lichaamshoudingen uitproberen om te ontdekken wat het beste is en werkt voor uw lichaam en lichamelijke gezondheidsbehoeften.

Voordelen van een wigkussen

Een goede nachtrust is van vitaal belang voor een geweldige ochtend en er is geen twijfel wigkussens zou de magie te doen. Artsen en artsen hebben bewezen dat deze kussens een belangrijke rol spelen in het comfort en de ontwikkeling van de gezondheid. Een wigkussen is bijvoorbeeld een remedie voor mensen die last hebben van rugpijn en nachtelijke astma en slaapapneu. Het helpt het nadelige effect van de zwaartekracht tegen te gaan en voorkomt dat er bloed in de longen komt, waardoor ademhalingsproblemen ontstaan. Het is ook geschikt tegen snurken en biedt vele gezondheidsvoordelen terwijl u geniet van uw goede nachtrust.

1. Verbetert de circulatie en vermindert de druk op de luchtwegen

Het plaatsen van een wigkussen onder uw knieën kan werken om de bloedcirculatie in uw lichaam te verbeteren. Dit helpt pijnlijke en vermoeide spieren te behandelen en helpt problemen zoals diepe veneuze trombose en spataderen te voorkomen. Door de verhoogde bloedcirculatie kunnen uw aderen gemakkelijk bloed van alle lichaamsdelen terug naar uw hart transporteren.

Het gebruik van gewone kussens kan gemakkelijk druk uitoefenen op uw luchtwegen. Degenen die lijden aan ademhalingsproblemen zoals slaapapneu en astma vormen een aanzienlijk gevaar als u slaapt en hun gezondheid. Het gebruik van een wigkussen om uw hoofd 30 tot 45 graden schuin te houden, verlaagt de druk op uw luchtwegen en helpt u gemakkelijker, sneller en efficiënter adem te halen.

Deze werken efficiënt voor zowel rug- als zijslapers en bieden u voldoende ondersteuning voor een ononderbroken slaap gedurende de nacht.

2. Kalmeert en behandelt zure reflux

De meeste mensen hebben op een bepaald moment in hun leven last van brandend maagzuur of zure reflux. U kunt zuur van de maag naar de mond en keel krijgen, waardoor u een hartaanval krijgt. Dit is riskant omdat hartaanvallen meestal fataal zijn. Onlangs hebben artsen gesuggereerd dat mensen die aan zure reflux lijden, wigkussens moeten gebruiken om het te behandelen, omdat die het hoofd iets hoger houden dan de rest van het lichaam.

Deze aandoening ontwikkelt zich vaker bij mensen met overgewicht of zwangere vrouwen. Het treft ook mensen met bepaalde onderliggende aandoeningen, zoals diabetes of astma. Langdurige zure reflux kan een ontsteking in de slokdarm veroorzaken, wat leidt tot een aandoening die bekend staat als slokdarmontsteking.

Slokdarmontsteking maakt het moeilijk of pijnlijk om te slikken, en in plaats van medicatie te gebruiken om wigkussens te behandelen kan het wonderen doen

3. Verlicht rugpijn

Wanneer u rugpijn heeft, is een goede nachtrust onmogelijk, dus is het van vitaal belang om de steun te krijgen die u nodig heeft. Mensen met verschillende rugklachten kunnen een wigkussen gebruiken om de nodige steun te geven aan de lenden- en nekwervels, waardoor pijn en spanning worden verlicht. Ook het plaatsen van een wig onder uw knieën tijdens het slapen kan pijn in de onderrug verminderen en verlichten. Het maakt ook de juiste uitlijning van de wervelkolom mogelijk.

Mensen met pijn in de bovenrug hebben meer baat bij een wigkussen dan mensen met pijn in de onderrug. Als u rugpijn effectief wilt verlichten, kunt u een tweedelig wigkussen gebruiken om uw rug te stutten en uw benen omhoog te brengen, waardoor de druk van de zenuwwortel in uw onderrug wordt weggenomen. Dit biedt u voldoende verlichting om comfortabel in slaap te vallen.

4. Verbetert het comfort

Iedereen heeft comfort nodig bij het lezen, kijken in bed, of slapen. U moet ervoor zorgen dat uw hoofd een beetje hoger ligt dan de rest van het lichaam, zodat u comfortabel kunt slapen.

Voor dit doel zijn wigkussens hemelsbreed, want ze kunnen uw comfort verhogen tijdens het slapen of wanneer u andere dingen aan het doen bent en uw nek of rug moet ondersteunen. Het gebruik van dit type kussen zorgt ervoor dat uw bloeddruk onder controle is.

Ze verbeteren de lichaamsvorm, ondersteunen alle aders en slagaders om bloed te transporteren en verhogen het comfort door uw lichaamshouding te verbeteren. Door deze kussens te gebruiken, vermindert u de druk die u mogelijk op uw rug hebt gelegd door een ongemakkelijk matras of een matras van lage kwaliteit.

5. Voorkomt snurken

Snurken ontstaat wanneer weefsels in de luchtwegen van de neus en keel trillen, waardoor een verontrustend geluid ontstaat. Veel verschillende redenen en factoren veroorzaken snurken, zoals slaaphouding, slaapfasen, medicijn- en alcoholgebruik, of een onderliggende aandoening.

Wanneer u een wigkussen gebruikt, ontmoedigt de schuine lichaamshouding de blokkering van de luchtwegen, en zal er geen druk naar beneden van hen uitgaan. Hierdoor kan de lucht vrij passeren, zodat u uzelf en uw naasten een comfortabele en rustige nacht kunt bezorgen. Slaaponderzoekers hebben getest en vastgesteld dat wigkussens een belangrijke rol spelen bij het voorkomen en verminderen van snurken.

Dit werd gedaan door het observeren van de meeste mensen met deze aandoening; ze merkten een aanzienlijke vermindering van snurken vandaar concluderen wig kussens aanzienlijk bijdragen aan dit.

6. Behandelt indigestie

Indigestie is een abdominaal ongemak dat wordt beschreven als een opgeblazen gevoel, gassigheid, of een snel vol gevoel nadat je bent begonnen met eten. Als u te veel eet of te kort voor het slapengaan, is de kans groot dat u dit ervaart.

Het gebruik van een wigkussen houdt u rechtop en hoger, wat zeer nuttig is bij de behandeling van indigestie. Interessant onderzoek toont aan dat het gemakkelijker voor u is om te verteren wanneer u op uw linkerzij ligt en helpt bij zure reflux.

Veel columnisten en artsen raden wigkussens en liggen op je linkerzij aan voor comfort en de behandeling van zowel indigestie als zure reflux. Dus, wanneer je indigestie hebt, is dit een van de remedies, en je kunt gemakkelijk bij deze kussens.

7. Vermindert Glaucoom en intraoculaire druk

Personen die lijden aan Glaucoom en zelfs degenen die dat niet doen, kunnen oculaire hypertensie of abnormaal hoge intraoculaire druk ervaren. Toch kunnen mensen die wigkussens gebruiken minder ongemak in de ogen (intraoculaire druk) ervaren tijdens het gestut slapen.

Het gebruik van meerdere kussens kan leiden tot een verkeerde uitlijning van de nek, schouders en rug, waardoor er meer problemen ontstaan in plaats van dat bestaande problemen worden opgelost. Daarom kan een wigkussen een grote hulp zijn voor mensen met Glaucoom en oculaire hypertensie. Het kan ook helpen dit soort aandoeningen te voorkomen.

In het geval dat u zich realiseert dat u problemen heeft met slapen, ook al heeft u de juiste matras, dan wordt het tijd dat u het wig kussen probeert. Ze zullen zeker uw slaapgewoonten veranderen en uw gezondheid verbeteren. In elk geval zal een wigkussen nuttig blijken. Dat is waarom je moet meer vertrouwen bij het kiezen van een die je comfortabel maakt.

wig kussen