i2D
Image default
Bedrijven

Het gebruik van toegangscontrole in verschillende sectoren

Een toegangscontrole wordt tegenwoordig in diverse sectoren gebruikt. Je kunt hierbij denken aan de volgende sectoren: industrie, overheid, gezondheidszorg en logistiek. Een toegangscontrole wordt gebruikt om de beveiliging te garanderen. Er zijn bovendien verschillende mogelijkheden waarmee de toegang verleend kan worden. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van een telefoon of een badge. Een toegangscontrole kan dus gebruikt worden voor het betreden van een bedrijf. Zo kun je onbevoegde mensen de toegang weigeren. Ook chemische bedrijven maken gebruik van toegangscontroles. Voor dit soort bedrijven zijn er echter andere identificatiemogelijkheden. Hierbij wordt er vaak gebruik gemaakt van biometrische gegevens, zoals een vingerafdruk of gezichtsherkenning.  

Gebruiksgemak met tijdregistratie 

Tijdregistratie is ook een innovatie dat in verschillende sectoren wordt gebruikt. Wanneer een bedrijfsleider zelf de administratieve zaken regelt, kan dit nogal veel werk zijn. Het is eigenlijk onnodig veel tijd en energie die je erin steekt. Het kan namelijk ook makkelijk met behulp van tijdregistratie. Door middel van dit systeem krijg je een overzichtelijk beeld te zien van al het verzuim van personeel. Je ziet bijvoorbeeld wie ingeklokt is, wie ziek is en zelfs wie vanuit huis werkt. Personeel kan door middel van dit tijdregistratiesysteem ook gemakkelijk verlof aanvragen. Natuurlijk moet de bedrijfsleider dit nog goedkeuren, maar zo krijgt de bedrijfsleider wel een overzichtelijk beeld van alle verlofaanvragen. Een systeem als deze is cruciaal wanneer je wilt dat een bedrijf optimaal functioneert. Je krijgt hierdoor namelijk te zien welk personeel goed is in welke taak. Hierdoor krijg je als bedrijfsleider de mogelijkheid om een effectieve taakverdeling te maken.  

Tijd kost geld 

Door een tijdregistratiesysteem te gebruiken kan een bedrijfsleider zijn/ haar tijd besteden aan andere zaken. Een tijdregistratiesysteem bespaart namelijk enorm veel tijd. Alle administratieve zaken kunnen met behulp van dit systeem eenvoudig geregeld worden. Een tijdregistratiesysteem kent natuurlijk vele voordelen voor een bedrijfsleider, maar het kent ook genoeg voordelen voor het personeel. Het personeel kan makkelijk zijn/ haar gegevens inzien. Hierdoor kan het personeel altijd een beeld krijgen van de stand van zaken. Het personeel kan bijvoorbeeld de gewerkte uren inzien en hierdoor kunnen ze een indicatie maken van het salaris dat ze de aankomende maand zullen ontvangen. Het personeel kan ook inzien hoeveel verlofdagen zij nog over hebben. Het is dus een middel waarmee zowel een bedrijfsleider als het personeel enorm veel tijd kunnen besparen. Niet te vergeten dat tijd geld kost, dus hierop kunnen besparen is ideaal.  

 

https://www.get.nl/oplossingen/toegangscontrole/