i2D
Image default
Vakantie

Tiny houses: alle aandacht voor elkaar

Tiny houses zijn helemaal de trend van nu. Het concept is overgewaaid vanuit de VS, waar het oorspronkelijk is ontstaan als een tegenbeweging tegen het materialisme. Steeds meer Amerikanen voelden weerstand tegen de ratrace voor een groter, mooier huis, met duurdere spullen dan de buren. Ook de milieubeweging pakte het tiny house op als een antwoord op problemen: wanneer we allemaal kleiner gaan wonen, met minder spullen, belasten we de planeet minder. In sommige steden, ook in Nederland, is het tiny house inmiddels uitgegroeid tot een antwoord op de woningnood.

Met al die rationele argumenten zou je echter één ding bijna vergeten: tiny houses zijn ook gewoon heel erg leuk en schattig. En ze zijn echt niet alleen voor idealisten. Ook wie geen zin heeft in een leven zonder vaatwasser, of wie 50 vierkante meter toch echt te weinig vindt voor een gezin met twee kinderen, is een verblijf in een tiny house een heel fijne ervaring.

Waarom een vakantie in een tiny house zo fijn is

De inrichting van een tiny house is teruggebracht tot de essentie. In een tiny house heb je alles wat je nodig hebt om comfortabel te leven, zonder overtollige spullen die je afleiden van waar het leven écht om draait. Daardoor richt je aandacht zich als vanzelf op de dingen die er écht toe doen. Je partner. De kinderen. Je hebt ruimte voor de echte gesprekken. Niets staat het spelen van een spelletje (binnen of buiten) in de weg.

Op www.glampings.nl hebben we de leukste tiny houses op de beste locaties voor je verzameld. We kijken daarbij niet alleen naar de kwaliteit van het tiny house zelf, maar ook naar de omgeving. Daardoor kun je er van op aan dat een tiny house uit het aanbod op onze site garant staat voor de perfecte vakantie. Of je nu de zomervakantie met het hele gezin aan het plannen bent, of een romantisch weekendje met zijn tweetjes, met een tiny house is quality time gegarandeerd.