i2D
Image default
Bedrijven

Prachtige rotsen van Portugal

Ooit eens geïnteresseerd geweest in Portugal, maar weet je niet naar welke gedeelte je moet gaan? Voor het ultieme toeristenplaatje moet je zeker naar Lagos gaan. In Lagos bevinden zich het meest gefotografeerde rotsen van Portugal, de rotsen worden ook wel Ponta da Piedade genoemd. Vanuit Lagos kan je met kleine bootjes een reis van drie kwartier maken door de beroemde rotsen van Portugal. Bij de plek zelf, kan je ook een eigen boot huren met een kapitein en mooie foto’s maken. Vooral rond zonsondergang is het daar adembenemend, het zachte zonlicht maakt de rotsen namelijk roder en geler dan ze normaal kleuren. De rosten zijn geel en erbovenop ligt een extreme vorm van groene erosie. Als je de rotsen goed bekijkt zie je zelfs fossielen van zeedieren. De rotsen van Ponta da Piegade waren namelijk ooit de zeebodem.  

Naast het bekende bootje kan je de rotsen ook te voet bekijken. Wanneer je vanuit het zuidelijkste punt loopt zie je Ponta da Piedade en de Atlantische oceaan. Hier kan je dan ook een steile trap aflopen, dat je tot zeeniveau leidt en je toch een beetje van de rotsen laat genieten zonder op het water te zijn.  

Voor de sportievelingen is er ook een kajak trip naar Ponte da Piedade. De kajaks zijn kleiner dan boten en kunnen daardoor makkelijk door de kleine grotten varen. Met een kajak krijg je de ultieme ervaring van de grotten en kan je zelfs stoppen op de prachtige verlaten stranden. Zorg er wel voor dat je er begeleiding meeneemt omdat het water opeens wild kan worden en daardoor zeer onveilig. 

Het reizen naar Lagos kost vanuit Nederland ongeveer vier uur, dat valt dus heel erg mee en is zeker waard vliegen. Voor een last minute in Portugal moet je de website lastminuteportugal.nl bezoeken.  

http://lastminuteportugal.nl/