i2D
Image default
Bedrijven

Kies voor afluisterapparatuur om iemand in de gaten te houden

Als je gebruik gaat maken van een goed afluisterapparatuur moet je er wel rekening mee houden dat dit niet altijd legaal is en dat je moet kijken naar de wet- en regelgeving die hiervoor is gesteld. Je mag bijvoorbeeld wel je medewerkers en je kinderen in de gaten houden, maar alleen wanneer er sprake is van een situatie waar dit voor mag. Alles hierover staat daarover op internet en het is aan te raden je daar eerst eens oever in te lezen wanneer je kiest voor het aanschaffen van afluisterapparatuur. Wanneer je hier dan toch voor kiest, moet je er wel voor zorgen dat je goede aanschaft die ook echt bijdragen aan jouw doel.

 

Soorten afluisterapparatuur

Je hebt diverse soorten afluisterapparatuur. Zo bestaat er een mini zender voor een GPS. Dit kan je het beste gebruiken wanneer je iemand op een afstand wilt kunnen afluisteren. Je kunt door middel van deze zender bellen naar een bepaalde zender en direct meeluisteren met wat er op dat moment gebeurt.  De ander zal dit natuurlijk niet door hebben. De zendertjes kunnen los worden geleverd, maar worden ook vaak in producten gestopt die alledaags zijn. Bijvoorbeeld een computermuis of een usb stick.

 

Frequentie van het geluid

Daarnaast heb je ook nog andere zenders die dienen als afluisterapparatuur. Als je wil luisteren naar een ander dan moet je gebruik maken van een zender met een goede frequentie en dat bestaat zeker, maar die zenders hebben maar een bereik van 500 meter. Dat is niet veel, waardoor je dan vaak wel bij die persoon in de buurt moet zijn. Ook heb je nog afluisterapparatuur dat als professioneel wordt gezien. Deze zijn wel een stuk goedkoper dan degene die werken met een hoge frequentie, maar de zender is wel beter dan een mini zender. Deze bevat namelijk een melding wanneer er geluid is aan de andere kant, zelfs als er beweging is.