i2D
Image default
Woningen

Een groene woning door déze hoogwaardige zonnepanelen

Een groene levensstijl en verduurzamen lijken sleutelwoorden te worden in de 21e-eeuwse samenleving. Meer en meer zijn we bewust van ons energieverbruik, koopgedrag en andere zaken die bijdragen aan de opwarming van de aarde en milieuvervuiling. Desondanks is het niet eenvoudig om veranderingen aan te brengen in je levensstijl, want waar kun je aan denken bij het aanpassen van je levensstijl? Eén van de manieren is om langer te doen met je kleding of vintage te shoppen. Anderen dragen hun steentje bij aan verduurzaming door te minderen met vlees of biologische producten aan te schaffen. Daarnaast is het mogelijk om bewuster bezig te zijn met groene energie door middel van de plaatsing van zonnepanelen op je dak. Bestaan er namelijk verschillen in zonnepanelen en wat zijn alle voordelen ervan? Wijsman Duurzaam maakt je graag wegwijs in de diverse mogelijkheden.

Welk zonnepaneel is geschikt voor mijn dak?

Wijsman Duurzaam is gespecialiseerd in drie manieren om je woning of bedrijfspand te verduurzamen, te weten zonneboilers, warmtepompen en zonnepanelen. Voornamelijk deze laatste optie zie je meer en meer terug als je eens een ommetje maakt door de wijk. Desondanks is zeker niet ieder zonnepaneel identiek, aangezien Wijsman Duurzaam onderscheid maakt tussen monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen. Deze eerste variant wordt gekenmerkt door een hoog rendement per m2 en daardoor ook een hogere zonnepanelen prijs. Dit zonnepaneel is om die reden zeer geschikt voor kleinere oppervlaktes, omdat je het optimale haalt uit het zonnepaneel. Polykristallijne zonnepanelen daarentegen zijn een goed alternatief, wanneer je op grotere schaal zonnepanelen wil laten installeren. Het rendement is namelijk lager, maar kent dan ook een ander prijskaartje.

Persoonlijk advies in zonnepanelen

Ben jij benieuwd welk soort zonnepaneel gemaakt is voor jouw dak? Neem dan gerust contact op met Wijsman Duurzaam en laat je adviseren in de mogelijkheden door de experts!

https://www.wijsmanduurzaam.nl/