i2D
Image default
Financieel

Een autoverzekering online afsluiten.

Een autoverzekering afsluiten

Iedereen in Nederland die in het bezit is van een auto moet een autoverzekering afsluiten. Als u niet uitkijkt, kan dit u veel geld gaan kosten. Er zijn een aantal stappen die u het beste kunt volgen voordat u een autoverzekering afsluiten gaat. Daarnaast wordt hieronder uitgelegd hoe u gemakkelijk een autoverzekering afsluiten kunt.

Verschillende autoverzekeringen

In Nederland is iedereen verplicht om minimaal een WA autoverzekering af te sluiten. Dit is de goedkoopste autoverzekering en dekt alleen schade aan derden.

Deze verzekering moet u dus minimaal afsluiten. U kunt er ook voor kiezen om een WA beperkte casco autoverzekering af te sluiten. Deze verzekering is iets duurder dan de WA autoverzekering. Behalve schade aan derden, vergoedt deze autoverzekering ook schade die u heeft opgelopen buiten uw schuld om.

Hieronder vallen bijvoorbeeld brand of diefstal. Als laatste kunt u kiezen voor een WA casco autoverzekering. Deze verzekering wordt ook wel een allrisk verzekering genoemd, omdat hij alle schade vergoedt. De schade wordt echter niet vergoedt als u de schade met opzet heeft veroorzaakt of ten tijde van het ongeluk onder invloed was van verboden middelen.

De WA casco autoverzekering is de duurste autoverzekering.

Verschillen tussen verzekeringsmaatschappijen

Als u een autoverzekering afsluiten wilt, kunt u kiezen uit vele verzekeringsmaatschappijen. De ene verzekeringsmaatschappij biedt andere voorwaarden dan de anderen. Sommige voorwaarden kunnen voor de ene persoon van belang zijn, terwijl de ander er niets aan heeft. Daarom is voor iedereen een andere autoverzekering het beste.

Een ander aspect waar verzekeringsmaatschappijen erg in kunnen verschillen, is de hoogte van de premie. Bij de ene verzekeringsmaatschappij betaalt u voor precies dezelfde verzekering een veel hogere premie dan bij de andere verzekeringsmaatschappij. Een goedkope autoverzekering is vandaag de dag echt mogelijk!

https://www.verzekeringvergelijken123.nl