i2D
Image default
Meubels

De kracht van natuurlijke elementen in de slaapkamer

Kan jouw slaapkamer wel een boost gebruiken? De slaapkamer is vooral een plek van rust en natuurlijke elementen zoals hout en groen kunnen jou helpen om tot rust te komen. Zo kun je bijvoorbeeld houten akupanelen kopen om de muur op te leuken en de akoestiek in de ruimte te verbeteren. Dit is de kracht van natuurlijke elementen in jouw slaapkamer.

Hout 

Hout is bij uitstek het ideale materiaal om te gebruiken in jouw interieur. Al eeuwenlang maakt men gebruik van houten meubels, houten vloeren en zelfs hout aan de muur. Hout past in ieder interieur, maar ongeschilderd of ongelakt hout oogt rustig en aards. Het meest populaire hout voor meubels is hardhout. Dit is bestand tegen invloeden van buitenaf, zoals vocht en kan meer dan twintig jaar mooi blijven. Ook beukenhout en mangohout zijn populaire keuzes. Als je kiest voor een houten vloer moet je vaak wel uitkijken met het schuiven van meubels en de schoonmaakmiddelen die je gebruikt. Modern laminaat kan de houtlook ontzettend goed benaderen, is goedkoper en makkelijker in gebruik. Echter, echt hout oogt nog steeds het mooist.

Planten

Het is wetenschappelijk bewezen dat de aanwezigheid van planten een rustgevend effect heeft op de mens. Daarnaast zijn planten in staat tot het aanmaken van nieuwe zuurstof, waardoor de luchtkwaliteit in jouw slaapkamer op peil blijft, wat ontzettend belangrijk is voor een goede nachtrust. Daarnaast ruiken planten lekker, zeker als je gaat voor bijvoorbeeld lavendel. Of je nou gaat voor een complete urban jungle of een paar plantjes op de vensterbank, planten in de slaapkamer zijn altijd een goed idee!Let wel op: de ene plant heeft meer licht nodig dan de andere. Als jij een vrij donkere slaapkamer hebt, ga dan voor planten die weinig licht nodig hebben, zoals de cactus of de sanseveria. Die hoef je ook nog eens niet zo veel water te geven. Ideaal voor mensen met weinig groene vingers dus.

Lichte kleuren

Ga voor lichte kleuren in de slaapkamer, zodat je makkelijk tot rust kunt komen. Denk hierbij aan gebroken wit op de muren en de wat lichtere kleuren hout, wat ook wel blond hout genoemd wordt.