i2D
Image default
Auto's en Motoren

De autodealer in Etten-Leur legt uit wanneer elektrisch rijden rendabel wordt

We sturen maatschappelijk gezien steeds meer aan op elektrisch rijden. Kijk maar eens op de weg, dan valt het meteen op hoeveel elektrische auto’s er nu al rondrijden. Toch zijn dit over het algemeen zakelijke leaseauto’s. Voor veel particulieren is een elektrische auto vaak toch nog een brug te ver. Maar waar mag je in de nabije toekomst rekening mee houden? Wordt elektrisch rijden voor iedereen betaalbaar? Wat zijn de verwachtingen? Wat voor plannen liggen er bij de overheid en zijn die haalbaar? Autodealer MV Motive uit Etten-Leur is voor jou op zoek gegaan naar antwoorden.

De huidige situatie volgens de autodealer in Etten-Leur

In 2019 telde Nederland ongeveer 8,5 miljoen auto’s. daarvan zijn er ongeveer 60.000 volledig elektrisch en rijden zo’n 97.000 plug-in hybrides. De verwachting is dat in 2030 rond de 1,5 miljoen auto’s volledig elektrisch aangedreven worden. Het streven van de overheid is dat er vanaf datzelfde jaar alleen nog elektrische auto’s verkocht worden.

Wat zijn momenteel je voordelen bij een elektrische auto als particulier?

In 2020 kun je als particulier subsidie krijgen bij de aanschaf van een elektrische auto. Hoeveel dit precies is kunnen we nog niet met zekerheid zeggen. Ook liggen er korte termijn plannen voor een subsidie die op kan lopen tot €6000,- voor een zuinige gezinsauto die maximaal €40.000,- kost. Deze subsidie gaat waarschijnlijk vanaf 2021 in. Daarnaast betaal je tot en met 2024 geen BPM bij de aanschaf van een elektrische auto.

Vergeet ook niet dat de belasting op diesel- en benzineauto’s de komende jaren alleen maar zal stijgen. De voordelen zijn nu dus al aanzienlijk, waarom kiezen we dan nog niet massaal voor elektrisch rijden?

De aanschafprijzen van elektrische auto’s moeten nog omlaag

Een particulier wil maximaal rond de €22.000,- uitgeven aan een auto. En daarvoor heb je momenteel nog heel weinig keuze. Veel producenten richten zich nog op duurdere modellen omdat daar het meeste aan wordt verdiend. Voor de meeste particulieren is het dan ook voordeliger om nog even te blijven rijden in een zuinige occasion op benzine of diesel. Hou er wel voorzichtig rekening mee dat dit weleens je laatste auto op fossiele brandstoffen kan zijn. Zorg dus dat het goede is waar je de komende 5 tot 10 jaar nog comfortabel in rond kunt rijden. De automakelaar bij autodealer MV Motive in Etten-Leur kan je hierbij helpen. Neem eens contact op of ga langs en bespreek de mogelijkheden, gaat je goed doen!