i2D
Image default
Bedrijven

Begeleid wonen in Eindhoven; wat is ons doel?

Niet iedereen heeft een zorgeloos leven. Integendeel zelfs; meer en meer jongeren en jongvolwassenen krijgen een psychiatrische- of LVG indicatie. Juist voor hén zijn wij er vanuit Begeleid Wonen Nederland. Wij doen er alles aan om hen een onderdak te bieden, om hen begeleiding op maat aan te bieden en om hen zorg op maat aan te bieden.

Dit doen we onder meer vanuit onze locatie in Eindhoven. In deze locatie wonen enkele van onze cliënten, welke wij stuk voor stuk voorbereiden op een terugkeer in de maatschappij. Daarmee hebben we ook direct het hoofddoel van Begeleid Wonen Nederland aangegeven.

Een terugkeer in de maatschappij

Vanuit Begeleid Wonen Nederland richten wij ons op jongeren en jongvolwassenen met een LVG- of psychiatrische problematiek. Zij hebben bijvoorbeeld een stoornis, een trauma of een beperking. Door hun achtergrond zijn zij niet in staat om zelfstandig te wonen of om zelfstandig te leven. Ons doel is om hen juist wel weer van deze vorm van zelfstandigheid te laten genieten.

Hoe we dat doen? Dat doen we in eerste instantie door een onderdak te bieden. Een huis waarin ze tot rust komen, waarin ze sociale contacten op doen en waarin ze aan zichzelf kunnen werken. Dit hoeven ze uiteraard niet alleen te doen; integendeel zelfs. In onze locatie in Eindhoven lopen deskundige medewerkers rond. Onze medewerkers zijn stuk voor stuk ervaren, positief en gericht op de individu. Wij weten als geen ander dat al onze cliënten een andere problematiek en achtergrond hebben.

Zorg & begeleiding op maat

Vanuit onze locatie voor begeleid wonen in Eindhoven bieden wij zorg en begeleiding op maat. Deze zorg en begeleiding wordt volledig afgestemd op de behoeften en achtergrond van het individu. Hierdoor hebben wij reeds veel cliënten in Eindhoven kunnen helpen: maar liefst 78% van alle cliënten die in ons huis in Eindhoven hebben gewoond, wonen op dit moment in een zelfstandige woning.

Om deze terugkeer te bewerkstelligen, kiezen wij bewust voor een huiselijke sfeer. Een huiselijke sfeer waarin persoonlijk contact, het opbouwen van zelfvertrouwen en het verwerken van gevoelens centraal staan. Daarbij bieden wij speciale aandacht voor al onze cliënten. De begeleiding en zorg die wij aanbieden, is echt 100% uniek te noemen. Per individu.

Lichamelijke- en geestelijke gezondheid verbeteren

Onze medewerkers doen er alles aan om de lichamelijke- én geestelijke gezondheid van onze cliënten te verbeteren. Dit doen we onder meer door de juiste zorg te bieden, maar ook door een luisterend oor te bieden. Tevens doen wij er alles aan om onze cliënten veel zelfvertrouwen te geven. Dat zelfvertrouwen hebben ze nodig om uiteindelijk terug te keren naar de ‘normale’ maatschappij.

Onder aan de streep kijken we ook gericht naar de financiën van onze cliënten. Pas als onze cliënten alles op de rit hebben, kunnen ze zelfstandig gaan wonen. Dát is uiteindelijk ons hoofddoel waarvoor we alles in het werk stellen. Vanuit onze huiselijke locatie in Eindhoven; op onze website vind je meer informatie over ons huis, onze werknemers en onze werkwijze.