i2D
Image default
Woning en Tuin

Zadelkruk een betaalbaar ergonomisch zitmeubel

Zadelkruk Ergo

 

Een kruk op wielen zoals bijvoorbeeld een zadelkruk of tabouret is binnen veel beroepsgroepen in plaats van een gewone (bureau) stoel een veel gebruikt zitmeubel. Niet geheel onbegrijpelijk als je bedenkt dat deze krukken in tegenstelling tot de gewone kruk uitgerust zijn met wieltjes. Dit heeft als groot voordeel dat je je tijdens je werkzaamheden makkelijk kunt verplaatsen terwijl je gewoon kunt blijven zitten. Ideaal voor kappers, schoonheidsspecialisten, verpleegkundigen, tandartsen of laboranten.

 

Verrijdbare krukken zijn dus een uitkomst voor veel werknemers. Toch hebben zadelkrukken en tabourets ieder zijn eigen specifieke kenmerken. Waar een tabouret met zijn comfortabele ronde zitting en platte bovenkant vooral bedoeld is om even te gebruiken bij een kortstondige activiteit heeft de zadelkruk met zijn ergonomisch gevormde zadelzitting meer een medisch doel. Namelijk het voorkomen van lichamelijke klachten die veroorzaakt kunnen worden door regelmatig en langdurig in dezelfde houding te zitten (staan).

 

Fysiotherapeuten adviseren mensen binnen bepaalde beroepsgroepen waar men door de aard van de werkzaamheden veel in een zelfde houding werkzaam zijn dan ook om een zadelkruk te gebruiken. Dit lichte zitmeubel is makkelijk hanteerbaar en de ideale kruk om afwisselend staand en zittend je werkzaamheden te doen.

 

De reden dat een zadelkruk onnodige lichamelijke klachten kan voorkomen komt door de ergonomisch gevormde zadelzitting. Deze unieke zitting zorgt er voor dat de gebruiker in een actieve houding komt te zitten. Deze natuurlijke werkhouding ontlast de rug en zorgt er voor dat de bekken in de juiste stand komen te staan zodat beknelling van de bovenbenen wordt voorkomen.  

 

Zadelkruk geschikt voor thuis gebruik?

 

Naast het professionele gebruik van een zadelkruk is dit zitmeubel ook zeer geschikt om in huiselijke omgeving te gebruiken. Voor mensen met beginnende rugklachten of die moeilijk ter been zijn is deze kruk op wielen een uitkomst. Daar waar een gewone stoel niet voldoet kun je dankzij de traploos instelbare zithoogte comfortabel op de juiste hoogte je eten klaar maken en je simpel van het ene keukenkastje naar het andere bewegen zonder op te hoeven staan. Ook bij andere huishoudelijke activiteiten als stofzuigen of strijken biedt de zadelkruk uitkomst.

 

Zadelkruk Kopen

 

Iemand die voor het eerst een zadelkruk gaat aanschaffen loopt de kans door de bomen het bos niet meer te zien. Er is namelijk een grote diversiteit in modellen en prijzen. Het is dan ook raadzaam om u te laten adviseren door een fysiotherapeut of een andere vakkundige. Koop nooit zomaar een kruk. Het zou bijzonder jammer zijn als achteraf blijkt dat de aangeschafte kruk op wielen niet voldoet.

 

Aandachtspunten zijn onder andere de breedte van de zitting. Deze verschillen enorm en kunnen er voor zorgen dat u niet prettig zit. Hiernaast is het essentieel dat u op de juiste hoogte u werkzaamheden kunt verrichten en dat de zadelkruk makkelijk verplaatsbaar is met de goede wieltjes voor de vloer waarop u de verrijdbare kruk gebruikt. Indien u dit comfortabeler vindt zijn er ook zadelkrukken met rugleuning (zadelstoel). De rugleuning is hier dicht op de zadelzitting geplaatst waardoor de actieve zithouding is gegarandeerd.

 

Zadelkruk aanschaffen? De juiste keuze voor uw rug!

Tabouret Benelux

http://www.tabouretbenelux.com/