i2D
Image default
Woning en Tuin

Dakisolatie, werkelijk ontzettend belangrijk

Wanneer de isolatiewaarde van je woning toch niet helemaal is wat ze zou moeten zijn spreekt het voor zich dat op een bepaald moment het idee zal ontstaan om daar verandering in te gaan brengen. Dat is uiteraard perfect mogelijk. In eerste instantie loont het alvast de moeite om ervoor te kiezen om het dak van je woning te gaan isoleren. Het merendeel van de warmte verlaat de woning via het dak van je woning met alle gevolgen van dien. Door het laten plaatsen van kwalitatieve dakisolatie is het mogelijk om daar verandering in te brengen. Hoe? Dat ontdek je hier op deze pagina! 

Wat maakt dakisolatie zo belangrijk?

Dakisolatie is ontzettend belangrijk. Onderzoeken die door de jaren heen zijn uitgevoerd hebben stuk voor stuk aangetoond dat een significant gedeelte van het warmteverlies optreedt via het dak van een woning. Dat is belangrijk om te weten omdat het isoleren van dit onderdeel van de woning dan zomaar kan zorgen voor een interessante oplossing. Niet alleen is het op deze manier mogelijk om de kosten van de energiefactuur te drukken, bovendien zal je tevens kunnen vaststellen dat je hierdoor het ontstaan van koudebruggen in je woning op een efficiënte manier kan (helpen) aanpakken. 

Hoe kan je het dak van je woning isoleren?

Wil je graag het dak van je woning isoleren? Dan zal je daarbij natuurlijk eerst moeten kijken naar de vorm  waar je dak over beschikt. Zo maken we in eerste instantie een onderscheid tussen platte en schuine daken. Bovendien is het ook nog eens zo dat je aandachtig dient te zijn voor de manier waarop het dak wordt geïsoleerd. Dit kan immers gebeuren langs buiten, maar ook langs binnen. Voor welke van deze opties je gaat kiezen is uiteraard geheel aan jou om te bepalen. 

Naast bovenstaande mogelijkheden is het ook mogelijk om de zoldervloer te isoleren. Op deze manier wordt een iets lager gelegen barricade opgeworpen tegen de warme lucht die zich een weg naar boven aan het banen is. Dat is op zich eveneens een interessante optie om te overwegen, alleen moet je er wel rekening mee houden dat je op die manier het leefgedeelte van de zolder kwijt raakt. Het spreekt immers voor zich dat deze volledige blootgesteld zal blijven aan de temperaturen van buiten. Hou hier dus zeker rekening mee bij het maken van je keuze op vlak van dakisolatie. 

Besparen? Dat is mogelijk met deze tips! 

De kostprijs waar je rekening mee moet houden bij het isoleren van het dak van je woning zal worden bepaald door tal van verschillende factoren. Zoals hierboven reeds aangehaald geldt dat onder meer voor het gekozen isolatiemateriaal, maar ook voor de vorm waar je dak over beschikt. Besparen op de kosten van je dakisolatie is mogelijk met de onderstaande tips:

  • Probeer verschillende isolatiekarweien te combineren;

  • Vergelijk grondig de kosten van de verschillende dakisolatiematerialen;

  • Verdiep je in de kosten die door diverse vakmensen worden aangerekend; 

Eén ding is in ieder geval een feit, ongeacht de kosten die je voor jouw dakisolatie dient te betalen, je zal in de praktijk altijd kunnen vaststellen dat het de investering meer dan waard zal zijn geweest. 

Bekijk hier de dakisolatie kosten voor als je dit graag wilt laten doen.