i2D
Image default
Woning en Tuin

Welk type slot past bij jouw deur

Welk type slot op jouw deur past, dat is afhankelijk van allerlei verschillende redenen. Om je een idee te geven waarvan het allemaal afhankelijk is, hebben we de voornaamste redenen voor je op een rijtje gezet. Niet alleen is het afhankelijk van welke deur of je hebt namelijk, ook schrijven bepaalde verzekeraars een verplichting voor om ervoor te zorgen dat je huis goed is beveiligd tegen mogelijk inbraak. In dit artikel gaan we in op een 3-tal redenen, die voor jou belangrijk kunnen zijn om uiteindelijk te kunnen bepalen welk type slot jij nodig hebt bij jouw deur.

 

Van welk materiaal is je deur gemaakt?

 

Afhankelijk van welke type materiaal je deur is gemaakt, kun je voor een groot deel bepalen welk type slot hier het beste bij past. Ondanks het feit dat niet altijd direct zegt of het daadwerkelijk mogelijk is, kan het wel inzicht geven in welke richting je moet denken. Vooral bij een voordeur, die vaak is gemaakt van massief materiaal, is het belangrijk dat hier ook een goed stevig en vooral veilig slot voor wordt gebruikt. Heb je hulp nodig bij welk slot nu het beste is geschikt voor jouw deur, dan is het goed Slotenmakersnel.nl/slotenmaker-amsterdam te raadplegen. De kennis en ervaring die ze de afgelopen jaren hebben opgebouwd en nog steeds verder opdoen, weet je zeker dat je een slot hebt die volledig aansluit bij wat jij zoekt.

 

Type deur

 

Afhankelijk van welk type deur je hebt, kan worden bepaald welk slot hierbij past. Een voor- of achterdeur is logischerwijs natuurlijk een heel ander verhaal, dan wanneer het gaat om een deur binnenshuis. Ook een garagedeur of schuurdeur zal doorgaans met een ander type slot worden afgesloten, dan wanneer het gaat om de deur van de badkamer of kelder. Kortom, naast het materiaal, is dus ook het type deur van belang om te kunnen beslissen voor welk type slot je gaat.

 

Draairichting

 

Misschien iets waar je niet direct aan denkt, maar ook de draairichting is bepalend voor het soort slot. Uiteraard niet direct voor het type slot, maar je moet er wel rekening mee houden. Dit heeft namelijk te maken met verschillende zaken. Je kunt je namelijk voorstellen, dat wanneer je deur linksom draait en je kiest voor een slot die geschikt is voor een rechtsdraaiende deur, dit niet helemaal goed gaat komen. Zorg er dus ook voor dat je exact weet wat je doen en mocht je twijfelen, dan is het verstandig een slotenmaker in Amstelveen in te schakelen die je kan helpen en dus ook exact weet wat hij of zij doet. De kosten voor een slot die verkeerd is gemonteerd kunnen namelijk flink in de papieren lopen, iets waar je natuurlijk niet op zit te wachten.