i2D
Image default
Aanbiedingen

Wat te doen als jouw elektrische fiets niet meer wil opladen?

Sommige elektronische apparaten houden er van de een op de andere dag mee op, maar waarom? Ook wij hebben geen idee. Toch is het verdomd lastig als je jouw TV opeens niet meer aan krijgt, of als je niet meer gemakkelijk van A naar B komt omdat jouw elektrische fiets weigert op te laden. Hoewel het bij dit laatste natuurlijk niet om de volledige fiets gaat, maar hoogstwaarschijnlijk om de accu van jouw elektrische fiets! Hoewel een elektrische fiets heel duurzaam is en sommige accu’s wel meer dan tien jaar meegaan, kan het natuurlijk maar zo gebeuren dat die van jou (onverhoopt) uitvalt. Lees snel wat je kan doen om jouw accu zo optimaal mogelijk te ‘’verzorgen’’.

 

Temperatuur

Zorg ervoor dat de accu van jouw elektrische fiets niet te warm of te koud wordt; zorg er dus voor dat jouw fiets op een plek wordt opgeborgen waar deze niet midden in de zon staat te branden, en in de winters niet tegen een muur aan het huis geplakt staat. In principe is een garage of schuur de beste manier om jouw fiets te stallen; dit is het beste voor de accu. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om de accu er uit te halen en mee naar binnen te nemen, wanneer je alleen buiten plek hebt voor het stallen van je fiets.

 

Blijf het percentage van de accu bijhouden! 

Het kan natuurlijk voorkomen dat de winterse temperaturen niet per se aantrekkelijk zijn om in naar werk te fietsen, en je daardoor de elektrische fiets een tijdje niet gebruikt. Wanneer dit het geval is, willen wij graag als tip geven dat je ervoor blijft zorgen dat de accu rond de 40% opgeladen blijft. Als de accu helemaal leegloopt, is dit niet bevorderlijk voor de levensduur! Hoewel je de fiets dus niet gebruikt, dien je ervoor te zorgen dat je de accu zo nu en dan toch even aan de lader legt. 

 

Toch een kapotte accu?

Is de accu toch aan vervanging toe? Niet getreurd, dit is namelijk snel geregeld! Via online websites kan je op een gemakkelijke en goedkope manier een fiets accu kopen en via instructies en handleidingen op het internet vind je handig uit hoe je zo goed mogelijk de accu kan vervangen! 

 

https://www.rebatt.nl/