i2D
Image default
Eten en drinken

Wat is een Focaccia recept

Focaccia is een plat brood dat uit Italië komt. Het brood lijkt qua textuur en stijl op een pizza. Focaccia brood werd oorspronkelijk voor sandwiches of als bijgerecht gebruikt. In deze korte blog kan je alles lezen over het Focaccia brood en haar geschiedenis.

Geschiedenis van het Focaccia brood

Het platte brood kent zijn oorsprong van Ligurië een streek uit Genua, Italië. De naam Focaccia komt van het Latijnse woord Focus wat haard betekend. Het platte brood werd vroeger op hete stenen gemaakt. Zoals eerder gezegd lijkt het Focaccia brood qua textuur en stijl op een pizza. Dit Italiaanse brood is al jaren onmisbaar in de Europese keuken. Het platte Focaccia brood is niet moeilijk te maken, hierdoor kunnen veel thuisbakkers het proberen te maken. Bovendien kan je met het Focaccia recept onbeperkt variëren qua verschillende ingrediënten en smaken toe te passen. Hierdoor kan je als kok je creativiteit los laten bij het maken van het Focaccia recept.

Het Focaccia recept

Zoals eerder gezegd kent het Focaccia recept onbeperkte variaties waardoor er onbeperkte recepten ontstaan. Zo is er bijvoorbeeld langs de Ligurische kust in Italië ook veel variatie in het Focaccia recept. Zo zijn er zachte, knapperige en dikkere Focaccia brood. Hierdoor heb je zoveel variatie in het platte Italiaanse brood. Zo heb je bijvoorbeeld ook de col formaggio. Deze variant bevat in het midden van het brood een laagje mee gebakken stracchino kaas.

 

https://restoranto.com/nl/focaccia-recept/