i2D
Image default
Aanbiedingen

Waarom maken veel mensen gebruik van fietstrainers op dit moment? En is het gezond?

Voor wie het niet weet, de fietsen zijn uitgevonden om de omstandigheden van het echte wegrijden na te bootsen, zoals in de Tour De France. Daarom wordt, in plaats van alleen de mogelijkheid te hebben om weerstand toe te voegen zoals we dat allemaal gewend zijn, door te schakelen, het wiel voor de stilstaande fiets (vliegwiel) verzwaard, dat is ook goed mogelijk bij een inklapbare crosstrainer in 2020.

Dat betekent dat het gewicht tussen de 35 en 55 pond kan liggen in plaats van 1 of 2 pond. Normaal gesproken klinkt dat als niets bijzonders. Maar zoals velen van u weten, als u besluit te stoppen met trappen op een fiets, glijdt u normaal gesproken of kust. Nou, dat kun je niet doen op een spinningfiets en Cindy besefte dat pas nadat de instructeur haar had gezegd dat ze zo snel mogelijk moest trappen.

  • Nadat haar benen het gevoel hadden dat ze zouden gaan vliegen… toen zei haar instructeur dat ze een heuvel zouden gaan beklimmen en dat ze de weerstand op haar fiets moest verhogen. De instructeur begon dingen te zeggen als – “Neem een volledige draai naar boven!
  • Nog een halve draai… Je zou nu hard moeten werken.” “draai hem naar beneden zodat je de weg voelt… neem nu een grote bocht met de klok mee… neem nu de heuvel op… neem meer weerstand op door hem omhoog te draaien… nu is het echt steil.”

Spinnen is een geweldige manier om een fietstrainer te gebruiken

Spinnen is een geweldige vorm van cardio. Het is motiverend om een instructeur je door een programma te laten begeleiden terwijl je omringd wordt door gelijkgestemde deelnemers die er om dezelfde redenen zijn. U wilt allemaal een goede training krijgen, wat ongewenst lichaamsvet verliezen, uw hart gezond houden, uw eigen persoonlijke stressbelasting verlichten en onderweg wat plezier hebben.

Je kunt zelf bepalen hoe veel weerstand je fietstrainer heeft

De weerstandsknop in kwestie is het hulpmiddel om spanning toe te voegen aan het vliegwiel zodat je het gevoel hebt dat je een heuvel beklimt of dat de knop los zit dan voel je je alsof je schreeuwt langs de open weg en cruist. Als instructeur vind ik dat er altijd een soort spanning moet zijn.

Een les volgen op een fietstrainer kan een goed idee zijn

Als je nooit een les hebt gevolgd, zou ik het aanraden. Maar hier zijn een aantal dingen om in gedachten te houden voordat je dat doet. Spinningfietsen worden vaak gebruikt gedurende de dag. Dat betekent dat er slijtage aan zit. Elke fiets zal anders slijten en daarom kan het zijn dat de weerstandsknop op de ene fiets strak zit en op de andere niet zo strak.

https://vergelijk-gratis.nl/interactieve-fietstrainer/