i2D
Image default
Energie

Handige informatie bij het aanschaffen van LED Bedrijfshal verlichting

Een goede verlichting van uw bedrijfshal staat eigenlijk aan de basis van een productief werkproces.

Waar veel ondernemers echter de fout in gaan is het onderschatten van de waarde van verlichting voor hun bedrijf. Veel mensen weten dan ook niet dat licht erg veel invloed heeft op bijvoorbeeld de gezondheid van een persoon en dat een juiste en gegronde keuze voor bedrijfsverlichting dus erg belangrijk is. Welk type licht kiest u, welke intensiteit, hoeveel lampen gebruikt u? Allemaal belangrijke vragen die u zichzelf zou moeten stellen bij het aanschaffen van bedrijfsverlichting.

Nu begrijpen wij dat dit voor veel mensen hun boekje te buiten gaat, ondernemers zijn immers vaak geen specialisten op het gebied van biologie en de invloed van licht op het individu. Daarom geven wij u in dit artikel belangrijke informatie bij het aanschaffen van LED bedrijfsverlichting.

Waarom kiezen voor Ledverlichting?

Het is anno 2020 erg belangrijk om ervoor te zorgen dat uw bedrijf duurzaam is en dit ook uitdraagt naar de maatschappij. Een simpele eerste stap in dit proces is het kiezen voor duurzame ledverlichting voor uw bedrijfshal. Ledverlichting is een type verlichting wat gebruik maakt van light emitting diodes. Deze diodes laten stroom door en lichten hierdoor vervolgens op. Het gebruik van ledverlichting levert een hoop voordelen op voor een onderneming. Ledverlichting is enorm besparend vergeleken met bijvoorbeeld halogeenverlichting. U kunt door het kiezen voor kwalitatief goede ledverlichting een energiebesparing van wel 50% realiseren. Ook is het rendement van ledverlichting een stuk beter dan van bijvoorbeeld halogeenverlichting. Hierdoor wordt er meer energie omgezet in licht en wordt de levensduur van uw verlichting verlengd. Naast deze handige financiële voordelen voor uw onderneming zijn er ook psychologische voordelen voor uw personeel.

Zo zorgt het gebruik van ledverlichting voor een betere concentratie, een verbeterde productiviteit en een verhoogde creativiteit. Deze drie verbeterpunten zullen er op den duur weer voor zorgen dat ook het ziekteverzuim van uw personeel flink zal dalen. Led verlichting voor uw bedrijfshal levert dus eigenlijk enkel voordelen op voor uw onderneming.

Het enige nadeel van het gebruik van ledverlichting is de vaak hoge aanschafprijs vergeleken met andere soorten verlichting. U moet zich hierdoor echter niet af laten schrikken, de voordelen zijn immers vele malen belangrijker en waardevoller voor uw onderneming.

Het vervangen van bedrijfsverlichting

Indien u uw oude bedrijfsverlichting wilt vervangen is het belangrijk om de juiste keuze te maken op het gebied van nieuwe verlichting. Een nog belangrijkere keuze is echter of u al uw oude verlichting wilt vervangen of slechts een gedeelte. Het is immers vaak niet nodig om al uw bedrijfsverlichting te vervangen. Redenen hiervoor kunnen zijn dat u bijvoorbeeld een beperkt budget heeft of slechts behoefte heeft aan nieuwe verlichting in een deel van uw bedrijfshal.

Kijk daarom van tevoren goed of u al uw bedrijfsverlichting wilt vervangen zodat u geen onnodige kosten maakt.

Ledverlichting verplicht in 2020

De meerderheid van de Tweede Kamer heeft op 8 november 2018 vóór de motie tot verplichting van ledverlichting vanaf juli 2020 voor bedrijven gestemd. Dat de meerderheid van de Tweede Kamer voor de motie gestemd heeft betekend echter niet dat dat dit ook direct wetsgeldig is. Het is op dit moment dus niet noodzakelijk om uw verlichting voor juli 2020 te hebben aangepast. Wel is het voor u als ondernemer belangrijk om hier wel aandacht aan te gaan besteden. Er komt namelijk steeds meer druk vanuit de overheid om te voldoen aan bepaalde energie labels. En hiernaast levert ledverlichting voor uw bedrijfshal ook nog eens erg veel voordelen op, zoals in alinea 1 besproken is.

Wij hopen u met die artikel voldoende geïnformeerd te hebben over led bedrijfshalverlichting zodat u als ondernemer een verantwoorde en gegronde keuze kunt maken bij de aanschaf hiervan.