i2D
Image default
Winkelen

Uw goederen altijd kunnen volgen.

Al sinds de Gouden eeuw vindt er handel over de zee plaats. Waar er in die tijd met name alleen specerijen werden verhandeld en vervoerd op schepen, is dat vandaag de dag heel anders. Zo wordt er tegenwoordig van alles verhandeld, besteld of verkocht en die goederen / producten worden dan vervolgens door grote schepen die vul staan met allerlei diverse containers worden bezorgd in het land waar het product / de goederen besteld zijn.

De reden dat goederenschepen vandaag de dag nog veelvoudig gebruikt worden het te maken met de groei van het off-shoring proces. Off-shoring is simpelweg het verplaatsen van een bedrijf / fabrikant van het ene land naar een ander land. Zo is bijvoorbeeld de fabricage-afdeling van Philips verhuist naar het buitenland, omdat het goedkoper is om de producten / de goederen in dat bepaalde land te maken. Veel goederenschepen moeten regelmatig langs routes varen waar veel piraterij plaatsvindt, zoals bijvoorbeeld aan de kustlijn van Afrika en in de buurt van Zuid-Amerikaanse landen. Een hoop producenten raken hierdoor hun producten kwijt en soms zelfs hele schepen (dit komt vandaag de dag echter bijna niet meer voor i.v.m. vroeger). Dit kost de bedrijven natuurlijk veel omzet en vaak is een andere route over het water een slechter alternatief.

Echter is het tegenwoordig mogelijk om altijd op de hoogte te zijn van de locatie van zowel de schepen als de goederen van uw bedrijf / organisatie, dankzij speciale trackers. Deze trackers zijn ook wel bekend als GPS trackers. De reden dat de trackers ook wel zo genoemd worden heeft alles te maken met het feit dat deze trackers gebruik maken van het Global Positioning System (GPS). Met deze trackers heeft u altijd een track en trace systeem bij de hand en dankzij dit systeem zal de Fleetmanagement van uw bedrijf een stuk makkelijker worden.   

 

http://mygpstracker.nl