i2D
Image default
Bedrijven

Tips voor een schoon kantoor

Kantoormensen zitten gemiddeld zo’n 8 uur per dag achter hun bureau. Mensen die de hele dag in één en dezelfde ruimte verblijven willen in de ochtend een frisse werkplek. Zelf kan kantoorpersoneel hun bureau netjes houden, maar eronder en omheen wordt meestal uitbesteed aan een gerenommeerd schoonmaakbedrijf. Een kantoor laten schoonmaken door een schoonmaakbedrijf, zoals schoonmaken en stofzuigen, is voor veel bedrijven simpelweg onmisbaar. Intussen kun je als kantoorpersoneel al veel doen om een aantrekkelijke werkplek te hebben en te houden. In dit artikel leest u alles wat u moet weten over een schoon kantoor.

Tips om zelf je werkplek schoon te houden

De plek waar je de hele dag aanwezig bent, wordt een fijnere plek wanneer je deze regelmatig opruimt. 

De prullenbak  Het is hoogst irritant wanneer de prullenbak vol zit. Regelmatig even leeggooien en zeker aan het einde van de werktijd. Probeer te voorkomen om klokhuizen en ander fruitafval in deze bak te deponeren. Er is vast wel keukentje o.i.d. in de buurt waar afvalbakken staan die speciaal voor groenafval bedoeld zijn. De prullenbak naast het bureau is er hoofdzakelijk voor papiersnippers en proppen.  Het schoonmaakbedrijf zal regelmatig de vuilnisbakken met een sopje schoonmaken. 

Het toetsenbord  Het toetsenbord van je laptop of pc bevat ontzettend veel bacteriën. Het is geen overbodige luxe om het toetsenbord regelmatig met een schoonmaakdoekje te reinigen. Een goede gewoonte om dit aan het einde van elke werkdag te doen. 

Bureau afnemen  Schoonpand.nl zal altijd bij een kantoorschoonmaak de bureau’s vochtig afnemen. Is het schoonmaakbedrijf echter niet elke dag aanwezig, dan is het slim je bureau even aan het einde van de dag af te nemen. Dit is uit hygiënisch oogpunt verstandig omdat het verkoudheden en andere vervelende kwaaltjes kan voorkomen. 

Schoonmaken door een schoonmaakbedrijf

Een kantoor moet regelmatig goed worden onderhouden. Kantoorpersoneel heeft geen tijd om te stofzuigen en vloeren te dweilen. Daar zijn ze überhaupt ook niet voor opgeleid. Mensen die bij schoonpand.nl werkzaam zijn, kennen de kneepjes van het schoonmaakwerk. Deskundig en snel een kantoorpand reinigen is vakwerk. Een aantal schoonmaakwerkzaamheden die een professioneel schoonmaakbedrijf dagelijks doet zijn o.a.: 

Stof afnemen  Kantoorruimtes worden snel stoffig. Mensen lopen in en uit en nemen stof van buiten met zich mee. Ook papieren geven op den duur stof. Het dagelijks stof afnemen rondom de werkplekken is geen overbodige luxe. 

Stofzuigen  Vooral kantoren waar vloerbedekking ligt is gebaat bij een een- of twee dagelijkse stofzuigbeurt. Onder bureau’s en stoelen ligt altijd vuil en stof wat mensen onder hun schoenen mee naar binnen nemen. 

Horizontale vlaktes afnemen  Hiermee wordt bedoelt het vochtig afnemen van bureaus en vensterbanken. Elke dag zou een bureau eigenlijk een frisse poetsbeurt moeten krijgen. Ook apparaten zoals printers etc. kunnen even worden meegenomen met de vochtige doek. Een wekelijkse dweilbeurt voor de gladde vloeren is aan te raden. Een geschikte klus voor einde van de week. Zo begint het kantoorwerk weer fris en fruitig op de maandagochtend. 

Deuren  Regelmatig deuren afnemen hoort ook bij het schoonmaakwerk van een schoonmaakbedrijf. Vooral rondom de deurkrukken worden vettig door de vele handen die deze gebruiken. Het is ook hygiënisch om de deurkruk even te soppen. Op deurkrukken en toetsenborden zitten meer bacteriën dan op een toiletbril. Toch zal de toiletbril ook elke dag met een ontsmettend middel moeten worden gereinigd. Deze klussen zijn vooral, wanneer deze elke dag worden gedaan, uit hygiënisch oogpunt verstandig om te doen. Een eventueel keukentje kan ook bij de schoonmaakservice horen, evenals het legen van de prullenbakken.

https://schoonpand.nl/