i2D
Image default
Woningen

Tips om goedgekeurd te worden voor een hypothecaire lening

Er zijn mensen in Nederland die niet weten wat te doen bij een hypotheek aanvraag. In het nieuws verschijnen er berichten zoals lage huizenprijzen en dalende rentetarieven. Dan gaan ze in alle haast een huis kopen. Maar een aanvraag van een hypotheek is heel anders dan een aanvraag van een lening of de huur van een appartement. Zulke hypotheek aanvragers worden vaak teleurgesteld omdat hun aanvraag niet wordt goedgekeurd. Met voldoende kennis kun je een hypotheek aanvraag snel goedgekeurd krijgen. Hypotheekadvies nodig?

 

Heb kennis van je kredietscore

Het duurt een fractie van een seconde om een kredietrapport aan te vragen. Zo weet je precies hoe het zit met je kredietscore. Heel verrassend maar sommige aanvragers van een hypotheek kijken helemaal niet naar hun kredietgeschiedenis en hun kredietscore. Simpel gezegd denken ze dat het wat dat betreft wel goed zit. Ook overwegen de meeste hypotheek aanvragers nooit de mogelijkheden van identiteitsdiefstal. Lage score en kredietfraude zorgen ervoor dat de hypotheekaanvraag gestopt kan worden of zelfs wordt afgewezen.

 

Zeg nooit je baan op tijdens voor, tijdens of na een hypotheek aanvraag

Bij een hypotheek aanvraag is het van belang dat je een werkgever hebt en een stabiel inkomen. Want verandert er iets dan kan de aanvraag vertraagd worden of gestopt worden. Hypotheekverstrekkers bekijken de informatie in je hypotheek aanvraag en minder salaris of het opzeggen van je baan helpt daar absoluut niet in mee. Dan moet de verstrekker opnieuw je financiële situatie evalueren om te kijken of je nog steeds in aanmerking komt voor de hypotheek.

 

Heb genoeg spaargeld tot je beschikking

Wees altijd bereid om bij een hypotheek aanvraag eigen geld in te leggen. Heb je helemaal geen spaargeld opgebouwd dan is het zonde van je tijd om het gebouw van de hypotheekverstrekker in te lopen. Grote kans dat de aanvraag dan ook wordt afgewezen. Wat dat betreft zijn banken en verstrekkers tegenwoordig heel voorzichtig. Het is zelfs zo dat de meeste een aanbetaling eisen. Deze aanbetaling kan variëren en hangt af van diverse factoren. Meestal gaat het om tenminste 3.5%. Heb je de middelen dan is het verstandig om zoveel mogelijk eigen geld te gebruiken tijdens een hypotheek aanvragen.

 

Heb geen schulden en voorkom het maken van nieuwe schulden

Bij een hypotheek aanvragen heb je geen fortuin nodig. Maar hoe minder geld je aan andere bent verschuldigd hoe beter. Jouw openstaande schulden bepalen namelijk of je een hypotheek kunt krijgen en hoeveel hypotheek je precies kunt lenen.