i2D
Image default
Bedrijven

Snelle auto voor weinig geld? Check deze tips!

Je bent een echte autofanaat en je wilt niks liever een dure sportauto met meer dan 500 pk waarin je iedere dag kan rijden. Helaas is dit voor de meeste normale mensen onbetaalbaar, zowel in aanschaf als in onderhoud. Gelukkig hoef je niet veel geld te hebben om een snelle auto te rijden.  Er zijn manieren om voor weinig geld een sportauto aan te schaffen of om je huidige auto een extra boost te geven, door middel van stage 1 tuning bijvoorbeeld. In de onderstaande alinea’s staan een paar tips die ervoor zorgen dat jij een snelle auto kan rijden voor weinig geld.

 

Stage 1 tuning

Ben je tevreden over je eigen auto maar zou je toch willen dat die net wat meer pit heeft? In dat geval kan je overwegen om je auto te tunen. Er zijn 3 stages wat betreft chiptuning. Er wordt meestal aangeraden alleen stage 1 tuning te doen en niet meer, omdat dit de motor kan beschadigen. Chip tuning is in feite niks meer dan het verbeteren van de auto prestaties, door de verhouding lucht/brandstof in de motorinlaat te optimaliseren. Hierdoor krijgt de motor meer pk’s, meer koppel én rijdt die zuiniger. Nu vraag je je misschien af waarom de brandstof- en luchttoevoer van de motor niet standaard geoptimaliseerd zijn in de fabriek, dit zou de auto immers sneller en efficiënter maken? Dat komt omdat de volledige potentie van de motor zo niet bereikt kan worden, waardoor het minder gevoelig is voor mechanische problemen en dus betrouwbaarder wordt. Om die reden wordt ook aangeraden om, afhankelijk van de auto, niet te veel te tunen.

 

Occasion

Wil je echt een ‘nieuwe’ snelle auto aanschaffen omdat die van jou volledig is afgeschreven of omdat je er niet dagelijks in wilt rijden? Als dat het geval is kan je een occasion, oftewel een tweedehandsauto kopen. Omdat de waarde van (snelle) auto’s iedere gereden kilometer daalt, zijn er raceauto’s die je voor weinig geld tweedehands kunt kopen. Een Porsche Boxster is een perfect voorbeeld van zo’n betaalbare raceauto. In Nederland kun je al een Boxster occasion kopen voor minder dan tienduizend euro. Als je het nog goedkoper wilt, kan je een occasion (van een Duits merk) het beste in Duitsland kopen. Hierdoor bespaar je al snel duizenden euro’s in aanschafkosten.

https://cts-chiptuning.com/chiptuning-stage-1/