Door de loop van je leven heen verzamel jij als klusser een hele hoop materialen. Je hebt ontelbaar veel bakjes met daarin allemaal verschillende soorten schroeven, allemaal gesorteerd natuurlijk. Je hebt hele koffers vol met ringsleutels, steeksleutels, boortjes en boorbitjes. Aan jouw assortiment ontbreken de zagen, schroevendraaiers en boren natuurlijk ook niet. Ook ligt jouw hele werkplaats vol met allerlei stukjes hout en latjes in alle soorten en maten. Als iemand iets nodig heeft, dan komt hij of zij het aan jou vragen. Jij hebt na al die jaren toch een enorm uitgebreide verzameling van van alles.
Herken jij je nou totaal niet in dit verhaal? Ben jij net uit je studentenkamer verhuisd naar je eerste huurhuis ooit? Dan heb je waarschijnlijk niet de verzameling zoals die hier boven beschreven staat. In dat geval wil je natuurlijk weten, wat je wel en wat je niet hoeft te kopen. In dit artikel ga ik het uitsluitend hebben over schroevendraaiers. Dat doe ik omdat iedere klusser leehnavasor een aantal verschillende schroevendraaiers moet hebben om lekker veel te kunnen klussen. In dit artikel bespreek ik die.
We beginnen met de sleufschroevendraaier. Deze schroevendraaier kan je herkennen aan zijn platte kop. De schroeven die je hiermee kan aandraaien, hebben dan ook één gleuf in de kop. Daar past de sleufschroevendraaier natuurlijk precies op.
De meest gebruikte schroevendraaier is toch wel de kruiskopschroevendraaier. Deze schroevendraaier is te herkennen aan zijn kruisvormige kop. Met deze schroevendraaier op zak kan je wel 80% van alle schroeven draaien.
Vervolgens hebben we nog de torx schroevendraaier. De kop van deze schroevendraaier heeft niet vier, maar zes kanten. Dit creëert extra grip en stevigheid, torx schroeven kan je hiermee dus ook heel strak aandraaien. Als klusser zal je ook veel woodies schroeven kopen willen, deze worden ook met een torx schroevendraaier aangedraaid. |
https://www.bnvtools.nl/ |