i2D
Image default
Woning en Tuin

Rolgordijnen voor het perfecte plaatje

Een van de meest bekende raamdecoratie zijn rolgordijnen. Ze zijn beschikbaar in verschillende varianten waardoor rolgordijnen in iedere ruimte tot hun recht komen. In deze blog lees je alles over rolgordijnen, is dit niet het type raamdecoratie naar waar je op zoek bent? Kijk dan op ilumio raambekleding om meer te weten te komen over alle andere soorten raamdecoratie. 

Rolgordijnen voor een compleet interieur

Rolgordijnen hebben een warme en sfeervolle uitstraling. Naast dat ze alleen handig zijn voor je privacy en lichtinval, hebben rolgordijnen dus ook veel invloed op je huisstijl en de sfeer in huis. Rolgordijnen worden aangeboden in drie verschillende transparanties, deze zijn weer beschikbaar in eindeloze kleuren en stoffen, hierdoor is er voor iedere huisstijl wel een passend rolgordijn. Ook voor draai- en kiepramen zijn rolgordijnen ideaal. Deze zijn eenvoudig te monteren en voegen echt wat toe in huis. Wil je een velux rolgordijn kopen dan weet je zeker dat je je kamer een mooie upgrade geeft. De drie verschillende transparanties zijn verduisterende, lichtdoorlatende en transparante rolgordijnen. 

Drie transparanties 

Verduisterende rolgordijnen zijn de favoriet in de slaapkamer. Deze rolgordijnen kunnen een ruimte volledig verduisteren en laten dus geen licht van buiten door. Hierdoor zijn ze erg populair in de slaapkamer en kun je genieten van een goede nachtrust. Niet verduisteren deze alleen, ook hebben ze een isolerende functie. Tussen het raam en je rolgordijn is een laag stilstaande lucht, door de dikke verduisterende stof creëert deze een isolerende laag. Hierdoor kun je in de zomer de warmte buiten houden en geniet je in de winter van een warme kamer. 

Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn erg populair omdat deze ideaal zijn voor het bepalen van je lichtinval en privacy. De naam zegt het al, deze rolgordijnen laten genoeg licht door om een ruimte te voorzien van natuurlijklicht. Een groot voordeel hiervan is, is dat je niet door deze stof heen kunt kijken. Je hebt dus geen last van mensen die bij je naar binnen kijken. Je veilig voelen in huis is prioriteit nummer 1. Je privacy heeft hier een grote rol in, daarom zijn lichtdoorlatende rolgordijnen een goede keuze. 

Heb je een mooi uitzicht waar je graag van blijft genieten en kijk je graag lekker weg naar buiten? Dan zijn transparante rolgordijnen de juiste optie. Het is mogelijk om door deze stof heen te kijken. Dit zorgt ervoor dat je altijd kunt blijven genieten van je uitzicht naar buiten. Ook laten transparante rolgordijnen een ruimte groter lijken. Door de grote hoeveelheid licht die erbinnen komt lijkt een kamer open en groter. 

Drie verschillende rolgordijnen met elk weer diverse eigenschappen. Ze zijn alle drie beschikbaar in talloze kleuren waardoor deze bij ieder raamtype mooi aansluiten. Rolgordijnen zijn eenvoudig af te stoffen met een vochtige doek of plumeau, hierdoor gaan ze nog langer mee en kun je optimaal genieten van je raambekleding. 

Gerelateerde artikelen

Een schoonmaak offerte zoeken

Ruimtebesparende tiny house badkamers

Houten deuren van de hoogste kwaliteit