i2D
Image default
Woning en Tuin

Richt je thuiskantoor in met deze tips

Thuiswerken komt tegenwoordig heel vaak voor onder verschillende mensen, van werknemers naar entrepreneurs. Hierdoor worden er steeds meer thuiskantoren ontworpen en ingericht. Het perfecte kantoor hebben in je huis, maakt het mogelijk om efficiënter en comfortabeler te werken. Ben jij een thuiskantoor aan het inrichten? Het is dan zeer belangrijk dat je een sfeervolle werkruimte creëert die je dagelijks de motivatie geeft om hard, slim en efficiënt te werken.

Voor veel mensen is het hebben van een comfortabele thuiskantoor belangrijker dan ooit. In dit artikel zien we een aantal tips om het perfecte thuiskantoor in te richten. Je zult zien hoe je het beste plek in je huis ervoor uitkiest en waarom de juiste kantoormeubilair zo belangrijk is. Vooral de dingens die onmisbaar zijn in een kantoor zoals bureaus en een bureaustoel. Hier wordt namelijk het meeste tijd doorgebracht wanneer je werkt vanuit het comfort van jouw eigen thuiskantoor.

Een rustige plek in je huis

Door je thuiskantoor in een rustige plek in te richten zal je beter kunnen concentreren. Je zult niet snel gestoord of afgeleid worden. Als je alleen woont zal dit wel geen probleem vormen. Neem je een kleine pauze van het werken kun je dan ook van wat kalmte genieten in je bureaustoel. Om super productief te zijn zal je soms wel even een paar minuten moeten ontspannen.

Het is heel belangrijk dat je de items die je zullen afleiden tot een minimum houdt in het thuiskantoor. Voeg een persoonlijke touch eraan toe en omring jezelf met de spullen die je zullen motiveren en inspireren.

Ergonomische bureaus en kantoormeubilair

Ergonomische en comfortabele kantoormeubilair is essentieel voor je gezondheid tijdens het werken. Meestal zal je achter je bureaus en in je bureaustoel zitten. Door voor een geschikte ontwerp of model te kiezen zal je veel prettiger voelen. Dit kan leiden tot betere concentratie en welzijn.

Een thuiskantoor die netjes is zal ook prettig zijn. Natuurlijk wilt niemand een rommelige werkplek waar je de dingens die je zoekt niet gemakkelijk kunt vinden. Kies voor smart opbergoplossingen in je werkruimte, waar alles geregeld en op zijn plek is. Zo verlies je geen tijd door bepaalde spullen te zoeken. Een smart opbergruimte is ook perfect voor de mensen die niet veel ruimte hebben in hun thuiskantoor.

thuiskantoor

Lichte kleuren en natuurlijke verlichting

Het kiezen van de juiste kleuren tijdens het inrichten van je thuiskantoor is zeer belangrijk. Kleuren hebben een psychologische impact om mensen. Wist je dat bepaalde kleuren de concentratie en productiviteit van een mens kunnen stimuleren? Door verstandig voor de kleuren te kiezen zal je beter kunnen werken. Kies voor lichte kleuren zoals groen, blauw, creme en luchtige aardetinten.

Zorg ook ervoor dat er voldoende natuurlijke daglicht in het thuiskantoor komt. Dit zal voor een geweldige mood zorgen tijdens het werken. Daglicht is een heel goede manier om jezelf energieker en gezonder te laten voelen. Ook zal natuurlijke verlichting je energieverbruik verminderen.

Hoe hoog is jouw budget? 

Een thuiskantoor inrichten doe je niet voor de korte termijn. Als het goed ga je nog jaren gebruik maken van deze kamer. Het is daarom ook dat je het moet zien als investering en het mag dus wel wat kosten. Om wat geld te besparen is het handig om bureaus in de aanbiedingen te kopen bijvoorbeeld. Hiervoor kan je ook vaak in de outlet sectie kijken van een meubelwebsite.