Krokant van buiten, zacht en luchtig van binnen, deze aardappelpartjes worden in een kruidenmix gegooid en vervolgens goudbruin gebakken. Serveer ze met een verkoelende romige yoghurt-tahinisaus of voeg je favoriete plantaardige yoghurt toe om deze zuivelvrij en veganistisch te maken. ingrediënten4 Porties PATAT
SAUSSPECIALE BENODIGHEDENEen airfryer VoorbereidingPATATStap 1Verwarm de airfryer tot 380°. Doe de aardappelen in een grote kom en giet er koud water bij om ze te bedekken. Week gedurende 15 minuten. Giet af en dep droog met keukenpapier. Stap 2Klop zout, knoflookpoeder, paprika en cayennepeper in een kleine kom tot ze gecombineerd zijn. Stap 3Veeg de kom schoon en doe de aardappelen terug in de kom. Besprenkel met olie tot alles goed bedekt is. (Als er nog droge plekken overblijven, meng dan met nog eens 1 eetlepel olie.) Strooi er geleidelijk het kruidenmengsel over en schep de aardappelen erdoor om ze gelijkmatig te coaten. Stap 4Breng de aardappelen over naar de heteluchtfriteuse en kook, halverwege schuddend, tot ze diep goudbruin en gaar zijn, 40-45 minuten. SAUS Stap 5Klop citroensap, yoghurt, tahini, ahornsiroop en Sriracha in een kleine kom tot een gladde massa. Kruid met zout. Roer er 1 eetl. bieslook. Stap 6Breng aardappelen over naar een schaal. Breng op smaak met zout en bestrooi de resterende 2 el. bieslook erover. Serveer met saus ernaast. Let op: Haal de lekkerste aardappelen online bij Aardappelshop in Nederland. |