i2D
Artikel Portaal

Makkelijk energie besparen in huis door op je apparaten te letten

Hoe kun je er voor zorgen dat je makkelijk energie kunt besparen? Nou dat is in huis gelukkig op een aantal manieren mogelijk. Zo kun je makkelijk besparen door je koelkast effectief in te stellen, door je waterkoker te gebruiken en je kunt tijdens het wassen ook nog je best doen om duurzaam aan de slag te gaan. Daarnaast heb je nog meer mogelijkheden om makkelijk te besparen op je energierekening.

Zo kun je bijvoorbeeld beginnen met het overstappen van energie of kun je een vergelijking maken op het internet om een goedkopere energieleverancier te vinden. Allereerst zorgen we er voor dat je met een aantal handige tips in huis op weg wordt geholpen. Lees snel verder om een aantal handige huiselijke tips mee te nemen bij het besparen van energie

Maak gebruik van je waterkoker om water op te warmen

Of thee of koffie zorg er voor dat je water verwarmt in de waterkoker. Het is sneller en verbruikt minder energie dan de pot op het fornuis. Voorbeeld: u bespaart ongeveer 46 euro en 100 kilo koolstofdioxide per jaar als u de waterkoker op vijf kooksessies per week gebruikt.

Zorg er voor dat je de koelkast effectief gebruikt en daar energie mee bespaart

Voedsel wordt het best gekoeld op 6 tot 7 graden. Voor de vriezer – die het beste is in de kelder – bereikt een temperatuur van minus 18 graden. Plaats de koelkast en vriezer naar de plaats waar het kouder is: niet naast radiator, oven of vaatwasser.

Voorbeeld: als u uw koelkast om af te koelen slechts tot een maximum van 7 graden Celsius laat koelen, bespaart u in vergelijking met de koeling tot 5 graden Celsius ongeveer 20 kilogram CO2 en 10 euro per jaar.

Zorg er ook voor dat uw koelkast weg van de muur zodat de recooler goed kan werken. Plaats ook een kleine hoeveelheid bovenop de koelkast om de warmte naar boven te laten stromen.

Bespaar energie tijdens het wassen en ga duurzaam te werk

Was met een lage temperatuur en met bezuinigingsprogramma’s. En alleen als de machine vol is. De huidige wasmiddelen maken koken en voorwassen overbodig. Wassen op 40 in plaats van 60 graden en doen zonder de droger. Je was houdt van frisse lucht.

Je moet eco-programma’s van de wasmachine en voordelen op de lange termijn proberen. Dit bespaart water, elektriciteit en beschermt uw wasgoed. Een voorwas is alleen in de zeldzaamste gevallen nodig. Daarom: wassen zonder voorwas.

Voorbeeld: Bij 160 wasbeurten per jaar met 40 in plaats van 60 graden en afzien van pre-wash en droger kunt u voorkomen dat 250 kg CO2. Bespaard geld: 110 euro.

  • Over het algemeen niet vaker wassen dan nodig is – soms is het voldoende om je kleren te luchten.*
  • Sorteer uw wasgoed op basis van de mate van vervuiling. Was alleen sterk bevuild wasgoed bij hoge temperaturen of met bijzonder intensieve wasprogramma’s. *
  • Behandel individuele vlekken vóór het wassen, zodat u een resource-georiënteerde wasprogramma zelfs met zware vervuiling te kiezen. *
  • Opmerkingen over het gebruik van een wasdroger:
  • Draai uw wasgoed eerder in de wasmachine, bespaar elektriciteit en bescherm het milieu. *
  • Laat uw wasgoed in de zomer drogen op het balkon, in de tuin of op het terras. *

Volledig geladen vaatwasser bespaart enorm veel energie

Zuinig vaatwassers zijn niet alleen grote keuken gadgets, maar ook minder water nodig dan spoelen met de hand. Laad de machine zo volledig mogelijk op en schakel over naar het bezuinigingsprogramma. Niet afwassen.

Voorbeeld: Om kies 160 vaatwasmachine’s op het versoberingsprogramma plaats handwassingen per jaar, 80 kg CO2 en 35 euro.

 

https://beste-energievergelijker.com

Comments are closed.