i2D
Image default
Gezondheid

Je slecht voelen is soms ook goed voor je.

Je soms slecht voelen is een normaal onderdeel van het leven en is iets dat we allemaal ervaren. Wie heeft op een gegeven moment niet gepleit voor hun kosmische keuzekracht: “Waarom kan ik niet gewoon gelukkig zijn ?!”

Maar het is belangrijk om je slecht te voelen. Dit betekent niet dat klinische depressie oké is. In plaats daarvan hebben alledaagse slechte gevoelens hun plaats in een gezond en zinvol leven. Het catastroferen van deze normale gevoelens van verdriet, woede en angst kan leiden tot angst en depressie.

We hebben de neiging om emoties op te delen in twee categorieën: emoties die goed voelen en emoties die dat niet voelen.

Verdriet kan leiden tot productieve reflectie en groei

Natuurlijk willen we meer van het eerste voelen en minder van het latere. Dus als we opgewonden, zelfverzekerd, nieuwsgierig of anderszins een goed gevoel hebben, zijn we tevreden, en als we nerveus, verdrietig of boos zijn, zijn we dat niet.

Met andere woorden, we zijn geneigd te geloven:

Goed voelen = goed

Je slecht voelen = slecht

In het volgende, de manier om iemands kwaliteit van leven te verbeteren is om jezelf te ontdoen van elk spoor van emotioneel ongemak – om je nooit meer nerveus, verdrietig, schuldig, beschaamd of boos te voelen, en in plaats daarvan in een staat van eeuwige gelukzaligheid te leven.

Het klinkt leuk, maar is het echt zo simpel? Natuurlijk niet. Als je hier graag hulp bij wilt, neem dan vooral contact met me op via mijn website.

Je goed voelen kan goed zijn, en je slecht voelen kan slecht zijn. Maar het tegenovergestelde is ook waar: je goed voelen kan slecht zijn, en je slecht voelen kan goed zijn. Verder kan een angst voor negatieve emoties nog meer leed veroorzaken. Maar we hoeven niet bang te zijn voor slechte gevoelens – geloof het of niet, ze bestaan ​​om ons te helpen.

https://nickdewaard.nl/