i2D
Image default
Aanbiedingen

Hoe gebruik je fondant?

Misschien heb je wel eens gehoord van fondant. Dit versiersel voor taarten of cupcakes is enorm populair en wordt veel gebruikt in de patisserie. Het is een suikerpasta die verkrijgbaar is in allerlei kleuren en het kan taarten of cupcakes een vrolijke look geven. Ben je benieuwd hoe je fondant kunt gebruiken? Lees dan verder en kom erachter!

 

Kneden 

Als je aan de slag wilt gaan met fondant, is het belangrijk om de fondant eerst te kneden. Dit kan soms lastig zijn, omdat het een suikerpasta is. De suikerpasta heeft een vaste vorm die vaak hard en stevig is. Om de fondant goed te kunnen kneden en daarna uit te rollen, kun je het eerst verwarmen in de magnetron. Pas op dat je de fondant niet te lang in de magnetron stopt, want dan kan het je het niet meer gebruiken. 

 

Uitdrogen  

Als je de fondant hebt uitgerold, is het belangrijk om niet te lang te wachten met het modelleren ervan. Als je de fondant te lang laat liggen, is de kans groot dat het uitdroogt. Dat is zonde, omdat je het daarna niet meer kunt gebruiken. Er komen dan scheuren in dat lijkt natuurlijk niet mooi op een taart. 

 

Bewaren 

Heb je de fondant gebruikt en heb je een stukje over? Dan kun je dit bewaren voor de volgende keer. Om de fondant zo lang mogelijk goed te houden, is het verstandig om het in folie te wikkelen en in een doosje te stoppen. 

 

Aan de slag!

Nu je weet hoe je fondant het beste kunt gebruiken, is het tijd om er mee aan de slag te gaan. Wil je fondant online bestellen, zodat je zo snel mogelijk kunt beginnen? Neem dan een kijkje op de website van Baktotaal Bouwhuis en zoek de kleuren uit die jij wilt gebruiken!

 

https://www.bouwhuis.com/