i2D
Image default
Aanbiedingen

Het plannen van een perfecte badkamerupgrade

Ben je klaar om je badkamer een upgrade te geven? Voordat je gaat shoppen voor nieuwe armaturen, tegels en verfkleuren zijn er een aantal dingen waar je over na moet denken. Van de indeling en het ontwerp van je badkamer tot het budget dat je in gedachten hebt, er is veel om rekening mee te houden bij het plannen van een perfecte badkamerupgrade. Lees verder voor tips over hoe je een mooie en functionele ruimte kunt creëren zonder de bank te breken.

Lay-out en ontwerp overwegingen 

De eerste stap bij het plannen van je perfecte badkamer upgrade is uitzoeken welke indeling en ontwerp het beste bij je behoeften passen. Je moet bedenken hoeveel ruimte je hebt en of er veranderingen nodig zijn om die ruimte optimaal te benutten. Als je op zoek bent naar een meer open gevoel, overweeg dan om grote kasten weg te doen of muren weg te halen die licht tegenhouden. En als je op zoek bent naar meer aanrechtruimte of opbergmogelijkheden, dan is dit het moment om daar rekening mee te houden!

Materialen 

De materialen die in je badkamer worden gebruikt spelen een belangrijke rol bij het bepalen van het succes van je verbouwing. Je zult duurzame materialen willen kiezen die bestand zijn tegen intensief gebruik zoals douches en wastafels, maar ook tegen nattere omgevingen zoals badkuipen en toiletten. Afhankelijk van je budget kun je ook overwegen te investeren in materialen van hogere kwaliteit, zoals marmeren of granieten werkbladen of juist hardhouten vloeren in plaats van tegels of linoleum. Kijk ook eens naar milieuvriendelijke materialen, zoals werkbladen van gerecycled glas of LED-verlichting, die de energiekosten kunnen drukken en toch een moderne uitstraling hebben.  

Budget 

Tot slot, hoe groot of klein je project ook is, een duidelijk budget hebben voordat je begint, zal helpen om succes te verzekeren tijdens het renovatieproces. Het is belangrijk om te onthouden dat er tijdens de bouw onverwachte kosten kunnen ontstaan, dus extra geld opzij zetten voor onverwachte uitgaven kan later financiële druk helpen voorkomen. Probeer bovendien, indien mogelijk, 10-20% van je totale budget opzij te zetten voor designelementen zoals spiegels en accessoires, die een saaie kamer echt karakter kunnen geven! Dit lijkt allemaal veel werk, maar je hoeft dit natuurlijk niet alleen te doen. Badkamervoorjou.nl helpt je met het vinden van een passende badkamer!