i2D
Image default
Marketing

Het kiezen van een winkel led display

Stel u heeft een winkel met een etalage waar heel veel bezoekers langs lopen en u wilt meer aandacht trekken omdat er heel veel andere winkels om u heen zitten. Dan heeft u iets nodig wat extra veel opvalt. Iets wat anderen niet hebben. Dan is een winkel led display iets voor u. Een winkel led display kan in elke afmeting die u wilt worden gemaakt en is dus geschikt voor zowel kleine als grote etalages.

Het voordeel van een led display in uw etalage is dat u er heel snel andere content op kan zetten en het dus uitermate geschikt is om actuele acties of collectie sop weer te geven. Het is daarom dat u ze steeds meer ziet bij grote winkelketen en bij bijvoorbeeld benzinestations. 

Een winkel led display bestaat uit allemaal losse led’s die gezamenlijk een afbeelding of een video vormen. Vooral video’s zijn een veel gebruikte format omdat dit beweegt en alles wat beweegt trekt extra aandacht.

Als u opzoek bent naar een led display dan moet u er op letten dat u de juiste lichtsterkte koopt. Een etalage die vol in de zon staat heeft vaak een outdoor lichtsterkte nodig omdat het scherm anders niet goed opvalt.

Daarnaast moet u erover nadenken vanaf welke afstand mensen het led scherm bekijken. Hoe dichterbij er naar wordt gekeken hoe kleiner de pixel is die u nodig heeft om het een scherp beeld te doen lijken. Tegenwoordig zie je al pixel 2,5 of pixel 3. Dit geeft vanaf 3 meter afstand al een goed beeld. Een andere vorm van een winkel led display is de traditionele lcd videowall.

Het nadeel van deze videowall is echter dat er naden door het scherm lopen omdat het hier gaat om tv’s die aan elkaar gekoppeld zijn. Al is het woord TV misschien niet de juiste bewoording want het zijn weldegelijk professionele monitoren. Deze monitoren zijn inmiddels voorzien van een klein randje van soms maar 0,8 mm maar het blijft een naad die door het scherm loopt. Vandaar dat er steeds vaker wordt gekozen voor LED. Hier heb je namelijk geen naden in het beeld.

Tevens is LED ook helderder dan LCD.

Voor meer informatie over een winkel led display kan je eens kijken op de website www.leddisplayexpert.nl.