i2D
Image default
Bedrijven

Deze dingen mag je echt niet vergeten schoon te maken

Na uren stoffen, schrobben en dweilen mag je jezelf best een klopje op de schouder geven, want de grote schoonmaak zit er eindelijk op. Alles blinkt, en je kunt weer fatsoenlijk door je ramen kijken. Maar…. Je kunt pas rusten als je ook de volgende dingen onder handen hebt genomen.

Kleine dingen

Je herkent het vast wel: een leeg aanrecht of een schoongeveegde tafel maakt al veel verschil… althans qua gevoel. Vaak zijn het de kleinere dingen die we vaak aanraken en dus eigenlijk best vies zijn. Denk bijvoorbeeld aan lichtschakelaars, afstandsbediening of de houder van de tandenborstel. Even met een doekje erover en dat varkentje is ook weer gewassen. En vergeet vooral de deurklinken niet. Ook dingen die blootstaan aan buitenlucht verdienen een poetsbeurt. Zo moet je af en toe de klink van de voordeur mee te nemen en de rolluiken schoonmaken.

Stof, stof en nog eens stof…

De grote oppervlakken zoals de vloer kunnen schoon zijn, maar ook de dingen die je niet zomaar kunt afstoffen hebben soms een opfrisbeurt nodig. Gordijnen en kussens zijn magneten voor vuil, stof en haren van je huisdier. Een wasbeurt zorgt ervoor dat de kleuren weer wat feller ogen en ze weer fris ruiken.

Ik zie ik zie wat jij niet ziet

Je herkent het vast wel: af en toe iets in een kast proppen, gewoon om het niet meer in je gezichtsveld te hebben. Bij een goede schoonmaakbeurt is het vaak handig om meteen deze verstopplekken onder handen te nemen door ze schoon te maken en meteen flink op te ruimen. Geeft meteen rust in je hoofd.

Het oog wil ook wat

Goed, je hebt je helemaal in het zweet gewerkt. Je hebt je huisje op orde en dat mag iedereen zien. Koop bijvoorbeeld extra bloemen voor je voortuin, dat oogt meteen fris.  Klim zelf op een ladder of laat iemand je rolluiken schoonmaken en veeg je oprit als laatste puntje op de i.

https://lavarecleaningservice.nl/rolluiken-schoonmaken/