i2D
Image default
Bedrijven

5 schoonmaaktips voor in de badkamer

De badkamer is één van de ruimtes die het meest gevoelig is voor bacteriën, schimmels en vuil. Daarom is het belangrijk dat je je badkamer regelmatig schoonmaakt. Daarnaast kan je ook maatregelen nemen om vervuiling preventief tegen te gaan, zodat je deze regelmatige schoonmaakbeurt minder intensief maakt. Hieronder vind je vijf tips om je badkamer schoon te maken en schoon te houden.

Waterkering douche voor een schone vloer

Bacteriën en schimmels groeien het snelst op vochtige plekken. Daarom zie je vaak schimmels op de badkamervloer. Dit is vooral het geval bij badkamers met een inloopdouche, waarbij het water zo over de vloer stroomt vanuit de douche. Met een douchedorpel houd je dit water binnen in de douchebak en houd je de vloer droog.

Houd het doucheputje schoon

Om ervoor te zorgen dat het water goed wordt afgevoerd, is het essentieel dat je het doucheputje regelmatig leeghaalt. Tijdens het douche verlies je namelijk redelijk wat haren, wat allemaal in het doucheputje blijft hangen. Dit zorgt niet alleen voor verstoppingen, maar kan ook erg vies worden als er zeepresten ophopen.

Droog de douchecabine goed af

Hoewel een waterkering douche al het water goed binnen in de douchebak houdt, zal het op de douchevloer ophopen. Hierdoor kunnen ook schimmelvlekken en kalkaanslag ontstaan. Neem daarom de douchewanden goed af met een teil, waarna je de hele douchecabine af kan nemen met een droge doek. Voornamelijk vloertegels, als je deze hebt, dienen goed droog te blijven. Eens in de zoveel tijd is het ook om deze tegels grondig te schrobben en te spoelen, zodat je al het vuil dat tussen de voegen blijft zitten, weghaalt.

Kalkaanslag weghalen

Mocht je nu toch een keer kalkaanslag vinden, maak dan de getroffen plek schoon met een mengsel van water en een beetje azijn. Door dit mengsel een kwartiertje in te laten trekken, zal je de kalkaanslag makkelijk verwijderen.

https://waterkeringdouche.nl/