i2D
Image default
Woning en Tuin

Deurklinken zwart zijn razend populair

Deurklinken zwart zijn razend populair en ook nog eens in verschillende vormen en stijlen verkrijgbaar. Daarnaast kunnen zwarte deurklinken van verschillende materialen zijn gemaakt. Denk dan aan materialen zoals hout, aluminium, zamak of ijzer. De grote vraag is natuurlijk waarom een zwarte deurklink zo populair is en in onze blog vertellen we daar meer over. Voordat we dat vertellen leggen we eerst nog even uit waarom deurklinken belangrijk zijn. 

Waarom zijn deurklinken belangrijk?

Deurklinken zijn belangrijker dan je denkt. Niet alleen, omdat je er deuren mee kunt openen en sluiten, maar ze kunnen ook je huis, het appartement of zelfs het interieur een compleet andere uitstraling geven. Dat geldt ook voor bedrijfspanden en winkels die dan ook steeds vaker voor deurklinken zwart kiezen. Met een relatief lage investering geef je het pand een veel luxueuzere uitstraling. Een belangrijke regel is dat de deurklinken die je monteert in dezelfde vormen en stijlen in en rondom het pand moeten worden gemonteerd, omdat je op die manier een eenheid creëert. En dat zorgt er weer voor dat bijvoorbeeld een makelaar een pand of een woning veel hoger waardeert.

Zwart kun je met vrijwel alles combineren

De populariteit van deurklinken zwart is vooral te danken aan het feit dat zwart met vrijwel alles te combineren is. Of je nu een klassiek, landelijk of modern interieur hebt of een modern pand of juist een oud huis uit de jaren ‘30. Een andere reden heeft te maken met het feit dat zwart voor een luxueuze uitstraling zorgt en het is dus ook helemaal niet zo vreemd dat vooral eigenaren van bedrijfspanden, kantoorruimtes en winkeliers voor zwarte deurklinken kiezen. Naast de zwarte deurklink is ook de deurklink in RVS een vrij populaire keuze terwijl witte varianten in opmars zijn. 

Deurklinken zwart zijn relatief goedkoop

Deurklinken zwart zijn relatief goedkoop en zo kun je dus met minimale investeringen je pand of huis een luxueuze uitstraling geven. Het is dan wel belangrijk om alle deurklinken in en rondom het huis of het pand in dezelfde vorm en stijl te monteren. Dat zorgt voor eenheid en een veel mooiere uitstraling. Dat dus ook nog eens de waarde van je pand of huis kan beïnvloeden. 

Verschillende stijlen, vormen en maten

Deurklinken zwart zijn in verschillende vormen, maten en stijlen verkrijgbaar en ze passen bij vrijwel iedere stijl. Of je nu een modern, klassiek of landelijk interieur hebt. Zwart zorgt voor een luxueuze uitstraling en meer rust in huis of in het pand. Daarnaast zijn er ook zwarte deurklinken met schilden, maar je kunt het deurbeslag ook combineren met rozetten en sloten in dezelfde stijlen en kleuren. Wat niet geheel onbelangrijk is als je streeft naar het creëren van eenheid en rust. En naar een manier om de waarde van de woning of het pand te laten stijgen.

De materialen waar deurklinken zwart van zijn gemaakt

Deurklinken zwart worden van verschillende materialen gemaakt. De verschillen zitten voornamelijk in hoe sterk het deurbeslag is en of deze bijvoorbeeld bestendig is tegen verschillende weersomstandigheden. Een deurklink die je buiten wil monteren moet wel tegen vocht en temperatuurverschillen kunnen terwijl dat voor deurklinken binnen minder van belang is. Daarnaast is het ook belangrijk om te kiezen voor deurklinken die van duurzame materialen zijn gemaakt. Deurklinken zijn verkrijgbaar van materialen, zoals aluminium, RVS, zamak, ijzer en hout. 

Heb je geen reguliere maar een schuifdeur? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres!